Annonce
KIF Kolding

KIF-opstart med comeback på trænerbænken: Opstart på syngende svensk

Nye og gamle KIF-spillere fik en svensk lektion på to timer, da Ulf Sivertsson mandag samlede holdet til første træning efter sommerferien. Foto: Kim Mikkelsen
Med fem svenske spillere og to svenskere i trænerteamet er KIF tilbage som et skandinavisk hold. Cheftræner Ulf Sivertsson drømmer om, at KIF Kolding kan spille sig tilbage blandt Danmarks otte bedste hold.
Annonce

KOLDING: Stemningen var opløftet, da KIF Kolding mandag trænede for første gang efter sommerferien. For et par måneder siden var holdet få minutter fra at rykke ud af ligaen. Mandag eftermiddag var spillerne - som en iagttager bemærkede - som kåde køer på græs. Svenske Alexander Morsten gav lige en udgave af det gamle Roxette-hit "Listen to your heart", da han kom ud fra omklædningsrummet. Hans fire svenske holdkammerater må kende hittet fra hjemlandet, og der var i det hele taget en del syngende svensk under træningen. Også cheftræner Ulf Sivertsson og den nye fysiske træner, Johan Pettersson, har svensk pas. På den måde ligner KIF Kolding noget, man har set før.

Med Ulf Sivertsson tilbage som rorgænger bliver det nok næppe til fem danske mesterskaber på ni år, som i svenskerens første periode i klubben. Mindre kan også gøre det.

Nye ansigter

Der var adskillige nye ansigter på træningsbanen hos KIF mandag eftermiddag. Holdet har fået tilgang af bagspillerne Chris Jørgensen og Troels Vejby Jørgensen, den svenske venstrefløj Frederik Gustafsson, stregspiller Benjamin Pedersen samt islandske Arni Bragi Eyolfsson, der kan spille både fløj og back i højre side.

Hele trænerstaben er ny. Cheftræner Ulf Sivertsson har fået Andreas Toudahl som assistent, mens Johan Pettersson er ny fysisk træner.

Annonce

En plads i slutspillet

Ifølge Ulf Sivertsson vil det være en drøm for KIF, hvis holdet kan spille sig ind i top otte og tilbage i slutspillet.

- Det er en drøm at blive nummer otte. Nu er vi lige gået i gang med den første håndboldtræning, og det må vise sig, hvordan det ser ud med de nye spillere og de gamle, vi har, når de bliver friske, siger Sivertsson.

- Jeg tror ikke, det bliver DM-guld i år, men det ved man aldrig, smiler han.

En håndfuld nye spillere og et nyt trænerteam med Andreas Toudahl som assistent og Johan Pettersson som fysisk træner betyder, at persongalleriet skal bruge tid på at finde hinanden.

- Vi skal bygge op stille og roligt fra start og prøve at tage et skridt ad gangen, siger Sivertsson.

- Der er også en helt ny stab omkring holdet med Andreas, Johan og mig, så det kommer til at tage lidt tid at lære hinanden at kende både på- og uden for banen.

Ulf Sivertsson erkender, at KIF er et skridt eller to efter topholdene, men klubben går efter at klare sig bedst blandt mange hold i et stærkt midterfelt.

- Der er måske fem-seks hold, måske syv hold, som er lidt bedre end os andre, og så er der én eller to pladser til slutspillet at spille om. Så vi får en lille special-liga dernede, og så må vi prøve at vinde mod nogle af de bedste hold, men ud af 26 kampe tror jeg ikke, vi er bedre end Aalborg eller GOG. Man kan prøve at vinde et par kampe mod dem, og det tror jeg godt, vi kan.

Annonce

Gejsten er tilbage

Ulf Sivertsson har mødt en spillertrup, der har fået selvtillid af at vinde de skæbnesvangre kampe mod TM Tønder i slutningen af sidste sæson.

- Jeg tror, spillerne har haft godt af at vinde de to sidste kampe. Det var som DM-finaler med 4.000 tilskuere herinde. Man kunne godt se på spillerne første gang, at de vil have revanche over for sig selv og komme i gang igen og gøre det godt.

- Med den opbakning, vi har, skal det være sådan, at hvis vi taber en kamp, så må vi ikke tabe med en masse mål og hænge med hovedet. Vi skal kæmpe for hver bold, fastslår den svenske træner.

Og i næste uge genoptages en gammel tradition fra Sivertssons første tid i Kolding. KIF tager på træningslejr i Sverige for at finde formen og hinanden.

Andreas Toudahl (til venstre) er ny assistenttræner i KIF. Foto: Kim Mikkelsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Danmark For abonnenter

Transport-mastodont sender advarsel til vognmænd: Hvis I frasælger pengetank, risikerer vi at lukke

Annonce