Annonce
KIF Kolding

KIF-profil om kommende modstander: De så ikke for godt ud

Chris Jørgensen vurderer, at KIF kan slå GOG på tirsdag. Arkivfoto: Søren Gylling
Chris Jørgensen var ikke imponeret over GOG's indsats mod BSH, som KIF spillede uafgjort med onsdag aften. Playmakeren ser muligheder mod fynboerne på tirsdag.

KIF KOLDING: Chris Jørgensen tror på flere point til KIF Kolding, når holdet på tirsdag skal følge op på det ene point mod Bjerringbro-Silkeborg med en hjemmekamp mod GOG.

- Det bliver måske en anden kamp med nogle andre typer, så det bliver noget anderledes noget, men bestemt ikke en kamp, vi ikke kan vinde. Nu så jeg dem mod BSH i mandags, og det så ikke for godt ud, siger Chris Jørgensen om sin tidligere klub, der har fået en dårlig start på sæsonen.

Det fik KIF også, men to sejre og en uafgjort i de seneste fire kampe har hævet humøret og troen på egne evner i Kolding.

- At tabe i Skjern er ikke jordens undergang, selv om man selvfølgelig altid gerne vil vinde, men der var rigtig mange positive momenter, vi tog med, og jeg synes helt bestemt, vi er inde i en positiv periode og har fundet hinanden. Det var det, vi havde store problemer med i starten af sæsonen. Så der er grundlæggende rigtig mange positive ting og bygge videre på, mener playmakeren.

- Du kan høre, at publikum også synes, det er sjovt, så der er sådan en vekselvirkning, som går igen over hele linjen, siger Jørgensen om stemningen blandt de kanp 2.000 tilskuere, der fik Koldinghallen til at minde om fordums storhedstid.

Annonce

Øje på Møller og Pujol

GOG har haft svært ved at finde balancen mellem liga og Champions League, og holdet spillede torsdag aften kamp mod Lemvig-Thyborøn, mens der søndag venter endnu en europæisk kamp.

- Der findes klart muligheder, specielt fordi de også spiller kamp på søndag hjemme mod Kristianstad, mener KIF-træner Ulf Sivertsson om opgøret.

- Der er spillere, vi kigger lidt ekstra på. Lasse Møller og den svenske playmaker, Josef Pujol, siger Sivertsson.

KIF's bundniveau er tydeligvis hævet betragteligt, og træneren glæder sig over, at holdet ikke falder sammen som tidligere.

- Vi er glade for, at vi kan komme tilbage, når det ser skidt ud. Sådan så det ikke ud i de første seks kampe. Jeg tror, vi har fundet mange ting, der virker for os nu med tryghed i forsvaret og i angrebet, hvor vi ikke smider så mange bolde ud over sidelinjen.

KIF har seks point efter 10 kampe. GOG havde otte point inden kampen mod Lemvig-Thyborøn torsdag aften.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce