Annonce
Kolding

KIF risikerer tvangsnedrykning: Penge til stadion skal ligge klar til februar

Hvis Kolding IF skal have licens til næste sæson, skal kommunen have en plan klar for stadionopgradering 15. februar. Ellers bliver klubben tvangsnedrykket. Arkivfoto: André Thorup
Hvis Kolding IF skal have licens til 1. division i næste sæson, skal der ligge en plan klar for opgraderingen af stadion senest 15. februar. Hvis ikke kommunen, som ejer stadion, har det, vil det betyde, at Kolding IF bliver tvangsnedrykket - også hvis klubben skulle overleve denne sæson.

Kolding: Hvis ikke Kolding IF skal tvangsnedrykkes, skal Kolding Kommune have pengene og en plan for opgraderingen af Kolding Stadion klar den 15. februar.

Her skal Kolding IF søge om licens til at fortsætte i 1. division i næste sæson, hvis klubben rent sportsligt overlever denne sæson. Men skal klubben have licensen, kræver det også, at kommunen har både plan og penge klar til den nødvendige opgradering af stadion.

Hvis ikke det er på plads inden ansøgningsfristen, får klubben ikke licens til at spille i landets næstbedste række, og det vil resultere i tvangsnedrykning for Kolding IF, fortæller Divisionsforeningens turneringschef, Peter Ebbesen.

- Den 15. februar skal man have det økonomiske grundlag og en plan på plads. Hvis ikke man har det, kan man ikke spille i rækken. Det vil resultere i, at Kolding IF ikke får licens og må spille i 2. division, selv hvis de egentlig har klaret sig rent sportsligt, siger han.

Opgraderingen af stadion vil koste mellem 10 og 15 millioner kroner, og det inkluderer et nyt lysanlæg og varme i banen.

Annonce

Den 15. februar skal man have det økonomiske grundlag og en plan på plads. Hvis ikke man har det, kan man ikke spille i rækken. Det vil resultere i, at de ikke får licens og må spille i 2. division, selv hvis de egentlig har klaret sig rent sportsligt.

- Peter Ebbesen, turneringschef i Divisionsforeningen

Kan betyde salg af stadion

Formand for fritids- og idrætsudvalget Søren Rasmussen (DF) fortæller, at DBU og Divisionsforeningen hjælper kommunen med at finde en løsning. Det kan for eksempel være et samarbejde om finansieringen mellem det offentlige og det private, eller det kan være et salg af Kolding Stadion, som kommunen ejer.

- Der er ikke noget, der er udelukket. Vi skal lige se, hvad konsekvenserne af det er, siger Søren Rasmussen om muligheden for at sælge stadion.

Der har endnu ikke været held med at finde private investorer.

Slipper ikke for varme i banen

Søren Rasmussen har tidligere tilkendegivet, at han mener, kommunen skal betale. Han fortalte dog også, at han håbede, kommunen kunne slippe for at betale for varme i banen. Erfaringer fra andre stadions i Danmark viser, at varme i banen kan komme til at koste 3,5-4,5 millioner kroner. Dertil kommer en driftsudgift på 200.000-300.000 kroner om året. Det viser et udkast, Kolding Kommune har fået udarbejdet.

Efter et møde mellem Kolding Kommune, DBU og Divisionsforeningen står det dog klart, at de to fodboldorganisationer ikke er villige til at lade kommunen undgå at lægge varme i banen.

- De mener, det er vigtigt for fodboldens udvikling, at man stiller krav, og at de skal opfyldes. Det har de gjort til en lang række andre byer, som også måtte gøre det. De mener, det er afgørende for professionel fodbold, at kampe ikke bliver flyttet på grund af vejret, siger Søren Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];