Annonce
Sport

KIF-sejr med efterspil: Spansk temperament og sejrens sødme

Lørdag d. 3. december 2016. Håndbold. 888ligaen i Ewii Arena Brøndby - KIF Kolding København vs. Aalborg Håndbold. Carlos Antonio Ortega Perez, træner KIF Kolding København. (Foto: Anders Kjærbye/Scanpix 2016)

KIF Kolding København slog de danske mestre efter en flot præstation, der blev overskygget af drama mellem trænerne til slut.

Uanset hvordan det går KIF Kolding København i de sidste to ligakamp inden jul, vil efterårssæsonen have været en stor skuffelse.

Alligevel forstår man godt, at KIF'erne fejrede onsdagens sejr på 28-24 over Bjerringbro/Silkeborgs mestre i Brøndbyhallen med manér.

For det var ikke bare KIF's første sejr i Brøndbyhallen i denne sæson.

Det var også den første sejr over et tophold i denne sæson.

Og så var det første gang i den hjemlige liga i denne sæson, at KIF'erne sådan for alvor fik succes, medvind, stolpe ind, ja, alt det dér, der bare skal til for at vinde de store håndboldkampe.

Og så trods den komfortable sejr. Kæmpe drama til slut.

KIF-træner Carlos Ortega tog timeout 10 sekunder før tid. Og hvorfor nu det?

Ja, BSV-lejren opfattede det i hvert fald som en voldsom provokation mod det tabende hold på dagen. KIF-lejren påpegede efterfølgende, at det handlede om at vinde med fem for at være bedre end BSV i tilfælde af pointlighed i slutningen af sæsonen. Der blev råbt, puffet og gestikuleret, og det hele kulminerede to sekunder før tid, da Niko Mindegia blev tacklet i gulvet.

KIF-træner Carlos Ortega ville sige tak for kampen til BSV-træner Peter Bredsdorff-Larsen, men det var den tidligere KIF-chef ikke indstillet på. Det provokerede Ortega så meget, at han langede en næve ned over skulderen på Bredsdorff. Dommerne så det ikke, men dommerbordet var opmærksom på situationen og gav Ortega rødt kort.

- Det er ekstremt grænseoverskridende. Jeg har aldrig oplevet noget lignende, sagde BSV-træner Peter Bredsdorff-Larsen efter kampen.

- Jeg må bare have ondt af manden (Ortega, red.), og at han operer med sådan et stressniveau, selv om han vinder.

- Jeg ytrer mit mishag over, at de tager timeout. I yderste konsekvens har det jo noget at gøre med indbyrdes regnskab i tilfælde af pointlighed, men det havde jeg svært ved at se med den aktuelle stilling, sagde den tidligere KIF-træner.

Den nuværende, Carlos Ortega, var faldet til ro foran omklædningsrummet fem minutter efter slutfløjt. Han havde en lidt anden udlægning, men forsøgte ikke at bortforklare, at han ramte Bredsdorff.

- Jeg tog timeout, fordi vi skulle vinde med fem mål på grund af den første kamp. De gik amok og sagde alt muligt, forklarede Ortega, som i hans udlægning ville sige tak for kampen og derfor blev provokeret af, at Bredsdorff ignorerede ham og gik væk.

- Jeg skubber ham hårdt på skulderen og siger, at han skal sige tak for kampen til mig, lige som jeg gjorde, da vi tabte til dem, påpegede Ortega.

Det røde kort betyder, at han slipper for karantæne. Det ville have krævet det nye blå kort.

Carlos Ortega kunne ellers glæde sig over en flot kamp fra et KIF-hold, hvor mange bænkspillere bød ind med masser af minutter og gode aktioner.

Sebastian Frandsen startede stærkt ud i BSV-målet med en fodparade i hovedhøjde, da Nicolas Kristiansen var frit igennem, samt to samlede fødder på en ugeneret afslutning fra Fabio Chiuffa, der normalt er sikkerheden selv på åbnemuligheder.

Men KIF'erne fik lidt efter lidt rusket redningerne fra Frandsen, og det var især en velspillende Bo Spellerberg, der førte KIF frem til et fint pauseresultat på 14-13. KIF har savnet en stærk Spellerberg i flere af skuffelserne i dette efterår. Han var i den grad tilbage på højt niveau.

Nikolaj Markussen knaldede et par drømmehug i kassen for BSV i begyndelsen, men ellers var KIF-forsvaret anført af Philip Stenmalm og Morten Bjørnshauge påpasselige over for skytten Markussen og cirkusdirektøren Sebastian Skube. Kasper Hvidt kunne dog intet stille op, da Markussen først knaldede en bold op i krydset og senere scorede via undersiden af overliggeren.

Sejren blev primært sikret i en glimrende anden halvleg, hvor BSV kun scorede fire gange i de første 18 minutter, inden de med et par scoringer på straffekast fik en anelse spænding ind i opgøret.

KIF var dog klart stærkest på dagen, hvor det både blev til sejr og drama deluxe.

Annonce

Kampen i tal

KIF-BSV 28-24 (14-13)

Stillinger undervejs: 1-0, 4-6, 12-11, 18-13, 19-16, 22-17, 24-22, 26-22

Målscorere, KIF: Bo Spellerberg 7, Konstantin Igropulo 6 (1), Fabio Chiuffa 4, Niko Mindegia 4, Philip Stenmalm 3, Magnus Landin 1, Morten Bjørnshauge 1, Sebastian Augustinussen 1, Nicolas Kristiansen 1

Topscorer, BSV: Nikolaj Øris 6 (2)

Udvisninger: KIF 4, BSV 2

Rødt kort: Carlos Ortega, KIF

Tilskuere: 2.746

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce