Annonce
Kolding

KIF-spillere serverede pizza for socialt udsatte

Spillerne fra KIF Koldings førstehold (i baggrunden) var tirsdag mødt op på restauranten Gorms i Kolding for at servere pizza til cirka 100 gæster fra byens væresteder. Foto: Louise Lauritsen

Kolding: Alt optaget. Det kunne Gorms Pizza på Akseltorv i Kolding melde tirsdag eftermiddag, for her havde restauranten besøg af cirka 100 gæster fra byens væresteder for socialt udsatte borgere.

Samtidig var KIF Kolding rykket ind med hele sit førstehold, der i dagens anledning stod for at servere varm pizza til de mange inviterede.

- I KIF har vi altid haft en tradition for at hjælpe, og de seneste år er det sket via God Jul til Alle, men det er jo lukket, og så fandt vi på det her, forklarer Brian Stein, der er bestyrelsesformand for KIF Kolding.

Han glæder sig over, at byens væresteder tog imod invitationen fra den lokale håndboldklub og mødte talstærkt op.

- Vi vil gerne give de her mennesker en god oplevelse og samtidig vise, at vi er en del af byen. Nu er vi retur fra København og sætter fuldt fokus på Kolding. Håndbold er en folkesport, og derfor skal vi være, hvor folk er, og det er lige her midt i byen, siger Brian Stein.

Det var blandt andet gæster fra Folkekøkkenet, Café Paraplyen, De Frie Fugle, Regnbuen og Vækststedet, som kunne nyde pizzaer fra Gorms.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce