Annonce
KIF Kolding

KIF sprællede og fremtvang finale i Kolding

En veloplagt Andreas Flodman, Jens Svane og KIF Kolding forlængede ligalivet med en udesejr mod TM Tønder. Fredag aften afgør de to hold, hvem der skal spille i ligaen efter sommerferien. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
KIF vandt en knusende sikker sejr på 29-19 i Tønder. De to hold afgør duellen om en plads i ligaen med en tredje og afgørende kamp i Kolding på fredag.
Annonce

HÅNDBOLD: Tilhængerne fra TM Tønder og KIF Kolding må folde hænderne Store Bededag.

Helligdagen på fredag bliver dagen, hvor de to håndboldklubber skal ud i et altafgørende drama om en plads i ligaen i næste sæson. Tirsdag aften vandt KIF anden runde af nedrykningsdramaet i Tønder, og dermed tvang den groggy håndboldgigant dysten ud i endnu en omgang. Fredag klokken 20.45 lyder gong-gongen for tredje og sidste omgang.

For Tønder-tilhængerne må det gøre ondt helt ind i knoglerne, at deres hold ikke udnyttede den gyldne mulighed for at følge op på fredagens sejr i Kolding og afgjorde tingene hjemme i en kogende Tønderhal 2. Hjemmeholdet blev ellers i begyndelsen pisket frem af en hal, der var proppet til sidste kvadratmillimeter allerede længe inden, opgøret blev sat i gang.

Nu venter en ny styrkeprøve i Kolding, og Tønder kan med rette frygte, at tirsdagens kamp fik prikket til en slumrende bjørn.

KIF havde taget voksen-forsvaret med til Tønder. Med islandske Olafur Gustafsson som udsmider skabte KIF en solid mur foran veteranmålmand Anders Petersen, der i indledningen tog alt det, der slap forbi. Efter otte minutter havde Petersen en redningsprocent på 100 efter seks afslutninger.

KIF fik en optimal start og en føring på 3-0, inden Mathias Møller reducerede på straffekast.

Første Tønder-scoring i åbent spil kom efter næsten et kvarter. Det var Lasse Hamann Boeriths, der reducerede til 2-6. Playmakeren skal spille liga i næste sæson uanset hvad. Han skifter til SønderjyskE.

Kampen i tal

TMT-KIF 19-29 (8-16)

Stillinger undervejs: 0-3, 1-5, 3-9, 6-10, 7-13, 8-17, 13-20, 16-22

Topscorere

TMT: Jacob Lyck 4, Mathias Møller 4 (3)

KIF: Andreas Flodman 11, Alexander Morsten 6 (2), Kasper Irming 3, Jens Svane 3

Udvisninger: TMT 4, KIF 6

Rødt kort: Olafur Gustafsson, KIF (3x2)

Tilskuere: 1.473

Annonce

Spændingen udeblev

KIF-målmand Petersens rednings-raseri i begyndelsen var gået mest ud over den afgående spillende assistenttræner, Hans Martin Asmussen, der misbrugte sine første tre forsøg fra højre fløj. Derfor var det også en besynderlig beslutning, at Asmussen skulle kaste straffekast i det 23. minut ved stillingen 6-11. Asmussen kastede helt forbi mål.

Det gjorde ikke tingene nemmere for hjemmeholdet, der slet ikke kunne få fat i KIF. Jens Svane rundede første halvleg af med at kaste bolden i et tomt Tønder-mål til KIF-føring på 16-8.

I modsætning til kampen i Kolding, hvor Tønder førte med syv mål, inden hjemmeholdet kæmpede sig op på uafgjort, var det nu TMT, der skulle jagte en stor føring til modstanderne. Det formåede holdet ikke.

KIF-medvinden fortsatte i sådan en grad, at Martin Mauer Larsen, der sandt for dyden ikke har været nogen superhelt for KIF, besluttede sig for et hopskud, som han resolut satte ind bag Christian Trans til 19-10 i gæsternes favør.

KIF måtte fuldføre kampens sidste ni minutter uden Olafur Gustafsson, der fik sin tredje udvisning i et klammeri med Rolf Ravn, hvor begge spilleres temperament kogte. Også Ravn fik en udvisning.

KIF havde på dette tidspunkt en føring på 24-18, som ikke blev bragt i fare.

Nu ser KIF ud til at have det mentale overtag inden den afgørende kamp på fredag. Men som de to første kampe er faldet ud, er det umuligt at forudse udfaldet Store Bededag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce