Annonce
Sport

KIF-stjernens hårde tid i Kolding: Spanske spekulationer

Antonio Garcia kom til KIF Kolding København som den helt store stjerne. Foreløbig er forventningerne ikke indfriet, men han er stålfast i sin tro på en stor fremtid i klubben. Foto: Michael Drost-Hansen

Antonio Garcia har haft en svær tid både på og uden for håndboldbanen i Kolding. Den spanske KIF Kolding København-stjerne har ikke sat sit aftryk på holdet, men han har ikke i sinde at forlade klubben, selv om modgangen har været hård og svær

En anelse solstrejf trænger ned gennem den smalle gyde ind mod AL Passagen i Kolding. Fuglefløjt på kalenderårets anden forårsdag ledsager Antonio Garcia hen mod indgangen til Mokka Café.

Han modtages straks med spanske gloser fra tjeneren bag bardisken. Garcia bryder ud i et smil og returnerer nogle hurtige sætninger på spansk.

Da han har taget plads i en lille sofa bagerst i lokalet, slår han over i engelsk. Et sprog, han efter et årti som håndboldnomade gennem fire lande mestrer bedre end de fleste af sine landsmænd.

Efter lidt småsnak bliver de brune øjne under de lange, mørke pandelokker alvorlige. For historien om Antonio Garcias første halvår i Kolding er ikke et eventyr om en håndboldstjerne, der har blæst danske tilskuere bagover af benovelse og spillet sit hold frem til den ventede succes i den danske liga.

Den lynede vinterfrakke, Garcia ankom til interviewet i, er nærmest et symbolsk værn mod det uvejr, der har ramt hans tilværelse i Kolding. Venstrebacken kan ikke få sit spil til at fungere, og han mistede hurtigt sin plads på KIF Kolding Københavns hold, der heller ikke har været noget at prale af i denne sæson. Når spillet ikke fungerer, bliver savnet at den fireårige søn, der bor i Barcelona med Garcias ekskone, større.

Antonio GarciaFødt: 6. marts 1984 - 32 år

Tidligere klubber: Pick Szeged (Ungarn), Paris (Frankrig), Ademar Léon og Granollers (Spanien)

Medajler med Spanien: VM-guld 2013, EM-bronze 2014, EM-sølv 2016

Vidste du at: I efteråret 2011 var Antonio Garcia med ni mål for Ademar Léon med til at slå Kasper Hvidt og Lars Jørgensens AG København. I sidste sæsons Champions League scorede Antonio Garcia samlet 41 mål for Pick Szeged, som mødte KIF i gruppespillet.

Jager den tabte tillid

- Jeg havde ikke forventet, at det ville blive sådan her. Det er hårdt for mig. Hver gang, jeg kun har spillet fem-ti minutter i en kamp, er det en skuffelse for mig, og jeg føler mig meget vred. For jeg vil så gerne hjælpe holdet. Men jeg må acceptere min situation, og så må jeg finde en måde at få Carlos til at stole på mig igen, siger Antonio Garcia med henvisning til KIF's spanske træner, Carlos Ortega.

- I de seneste måneder, har jeg ikke fået mange chancer, og det er svært at hjælpe holdet, når jeg sidder på bænken. Det var ikke, hvad jeg havde forventet. Da det begyndte at være sådan, blev det meget svært for mig. Jeg træner ekstra, for jeg ved, at min tid vil komme, og holdet vil få brug for mig. Så skal jeg være klar, siger Garcia, som blandt andet bruger morgener alene på Kolding Stadion for at løbetræne og bruge nogle af de kræfter, han ikke får brugt tilstrækkeligt under kampene.

Selv blæsten og regnen, som han hadede i begyndelsen af sit danske ophold, er blevet en motivation, der vasker skuffelsen fra hans ansigt på de ensomme løbeture.

- Jeg er langt fra mit hjem, men jeg er her, fordi jeg elsker at spille håndbold. Alle spillere vil nyde at spille for Kolding, fordi det er et stort hold. Jeg kom hertil for at spille med om mesterskaber. Nu spiller jeg ikke, fordi jeg ikke har spillet på et højt niveau. Jeg nød det i starten af sæsonen, hvor folk kunne se lidt af mit normale niveau, men efter fem-seks kampe i ligaen, spillede jeg næsten ikke. Det er også hårdt for Carlos, fordi han stolede så meget på mig, men efter nogle kampe havde han ikke den samme tillid til mig. Nu må jeg forsøge at give ham den tro tilbage, siger Garcia, som stadig føler, at håndboldtilhængerne i Kolding ønsker ham det bedste.

- Jeg er så taknemmelig for den opbakning, tilskuerne giver mig, for jeg prøver virkelig at yde mit bedste. Hvis det havde været en udlænding i den spanske liga, ville det have været helt anderledes. Det giver mig styrken til at træne og arbejde hårdere for tingene, for jeg har i lang tid ikke nydt tingene her, erkender han.

Annonce

Januar var ensom

- Januar var den værste tid for mig i Kolding. Især fordi jeg var alene. Jeg så VM i tv, vi trænede ikke så meget, og når jeg kom hjem, var der ikke nogen. Min kæreste arbejdede i København. Hvis man har familie, kan man måske håndtere det bedre. Hvis man er langt hjemmefra, og ens arbejde ikke fungerer, og man er meget alene, så er det hårdt. Men sådan er livet som sportsmand, og det må man acceptere.

Trods manglende spilletid og udeblivende løn fra den økonomisk pressede klub, har Garcia ikke planer om at rive sin treårige kontrakt i stykker.

- Nej, nej, jeg vil aldrig give op. Jeg kom her for at være en del af et stort hold i Danmark. Jeg vil opleve den danske liga. At tingene ikke går godt, er endnu en grund til at blive, for mine ambitioner er ikke blevet opfyldt. Så kan jeg ikke forlade det. Jeg kom for at udrette noget, og jeg er stædig. Lige nu ser det sort ud. Jeg vil vise klubben, at de gjorde det rigtige ved at hente mig. Jeg vil vinde noget. Jeg ved, at hvis jeg spiller på mit bedste niveau, kan jeg hjælpe holdet til at vinde mesterskaber, fastholder han.

- Jeg havde en snak med Carlos efter Final4, hvor jeg næsten ikke spillede. Jeg sagde til ham, at jeg kunne reagere på to måder. Jeg kunne sidde på bænken og tjene mine penge og være ligeglad, men sådan er jeg ikke. Jeg vil arbejde for det, og jeg vil hjælpe holdet.

Annonce

Har afvist andre klubber

Derfor har Antonio Garcia også afvist de henvendelser fra klubber, der vil hente ham væk fra KIF. Og de har været der.

- Især omkring jul, fordi folk i håndbold kender til klubbens problemer. Jeg har fortalt Jens (KIF-direktør Jens Boesen, red.), at der har været interesse, men jeg har også sagt til ham, at jeg stoler på, at klubben klarer sine problemer. Selv om lønnen er forsinket, stoler jeg på klubben, siger Garcia, der tidligere har oplevet økonomiske udfordringer i sine klubber.

- Det er tredje gang, jeg er i denne situation. Mit sidste år hos Granollers var sådan. Mit år i Leon var også sådan. Jeg fik ikke løn for de sidste fire-fem måneder. Men dette er anderledes, for der er mange sponsorer bag klubben, og Jens har vist, at han arbejder for at løse det, og han har været direktør i 30 år. Han kan også lave fejl, men han gør alt med hjertet, og det er det vigtigste for mig. Derfor stoler jeg på ham, understreger han.

Antonio Garcia mener, at man var for utålmodig, da man allerede i efteråret ville ændre holdets spillestil.

- For mig var det en fejl. Den dag, vi spillede uafgjort mod Midtjylland, brændte vi en masse skud fra seks meter, og alle begyndte at blive nervøse. Så tabte vi i Silkeborg, som har et godt hold. Så ville alle begynde at ændre det ene og det andet, husker Garcia.

- Det handler ikke om spansk, dansk eller skandinavisk stil. Det skal være Kolding-stil. Det er bare håndbold. Vi er et hold, og når vi spiller sammen, tænker vi ikke over, hvor vi er fra. Vi skal finde vores egen stil. Hvis vi alle spiller op til vores bedste og finder vores stil, bliver vi gode. Vi har en erfaren træner, der var en stor træner i Veszprem, og han har et system, som klubben stolede på. Da vi begyndte at tvivle på det, havde alle deres egen mening, og det var i den bedste mening, men det er det, vi har en træner til. Nu skal vi stadig finde vores måde at spille på. Og det er ikke snart, men nu, mener han.

Lige som solen så småt begynder at vise forårstegn over Kolding, er der også lysglimt i Garcias privatliv. Hans ungarske kæreste er flyttet ind i lejligheden centralt i Kolding, og søndag henter Garcia sin fireårige søn i Barcelona, og for tredje gang på et halvt år skal Lucas bo hos sin far i Danmark i en uge.

Det er et lysglimt i en mørk tid i Antonio Garcias håndboldkarriere. Og han er overbevist om, at den mørke tid ikke varer ved.

Annonce
Team Esbjerg For abonnenter

Kommentar: Team Esbjerg er 99 procent sikker på deltagelse i Champions League

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Landmænd udnytter ukrainske ansatte: Betal jeres løn tilbage eller forsvind

Varde For abonnenter

Omstridt praksis stopper øjeblikkeligt: Slut med private varekøb på fællesantennens regning

Esbjerg

Rundbarbering af rundkørsel: Det kræver en god forklaring

Sønderborg

Se video og billeder: Dronning Margrethe er ankommet til Sønderborg

Sydjylland For abonnenter

Nu er leder fratrådt: Psykisk syg patient deltog i jobsamtaler i strid med reglerne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sønderjyske Ishockey

Ung SønderjyskE-forward får lang kontrakt

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kolding

23-årig fik sit seks måneder gamle barn fjernet og hængte socialrådgiver ud på Facebook: Nu er hun dømt for chikane

Varde

Hun ville vise rektor, at han tog fejl: Christel blev smidt ud fra Varde Gymnasium – I Esbjerg fik hun en ekstra chance, og tirsdag blev hun student

EfB

Mathias Kristensen om sine fem seniorår med nedrykninger, bronzemedalje og 12 cheftrænere: - Det er helt til grin, at det har været så kaotisk

Sønderborg For abonnenter

Endnu et sort år for Niko-Servodan: Men lyset er på vej tilbage

Haderslev

Kvinde bremsede for gæs på Omkørselsvejen og endte i trafikuheld

Annonce