Annonce
KIF Kolding

KIF-træner: At kalde os favorit mod Tønder vil være forkert

KIF-træner Lars Rasmussen vil ikke kalde sit hold favorit i nedrykningskampene mod TM Tønder efter indsatsen i Lemvig. Arkivfoto: Yilmaz Polat
KIF-træner Lars Rasmussen forstod ikke, hvorfor så mange taktiske aftaler blev glemt. Han mener, at kun hjemmebanen er en fordel for KIF i nedrykningskampene mod Tønder.

HÅNDBOLD: KIF Kolding skal ud i playoffkampe mod TM Tønder fra 1. division om en plads i næste sæsons liga.

Det står klart efter KIF-nederlaget på 26-28 i Lemvig.

JydskeVestkysten overværede KIF-træningen dagen inden kampen, men efter nederlaget i Lemvig havde træner Lars Rasmussen svært ved at forklare, hvorfor så mange aftaler fra fredagens træning tilsyneladende var forduftet, da kampen blev sat i gang.

- Sådan en dag som i dag spiller vi bare dårligt. Det er maksimalt frustrerende. Jeg begriber ikke, hvordan vi kan bryde så meget ud af de ting, vi har aftalt. Fra første fløjt, sagde Lars Rasmussen efter kampen.

Annonce

Det er utilgiveligt

KIF skulle gå frem til Rasmus Porup og de andre bagspillere hos Lemvig og hellere lade stregspillerne få boldene. Det skete ikke. Lemvig-skytterne havde en fest fra begyndelsen.

KIF skulle løbe kontra, når muligheden bød sig. Det skete ikke. Målmand Rickard Frisk måtte flere gange vente på afleveringsmuligheder, mens KIF'erne gik rundt om sig selv eller traskede op ad banen.

- At vi kan tillade dem at lave de mål, de gør, er utilgiveligt. Så må vi se, om det skal være nogle andre spillere, der starter inde, sagde KIF-træneren med henvisning til de kommende playoffkampe mod TM Tønder.

Første drama er på fredag i Kolding med returkamp i Tønder den efterfølgende tirsdag. Hvis et hold ikke minimum har vundet en kamp og spillet en uafgjort, er der tredje afgørende kamp i Kolding.

Er I favorit mod Tønder?

- Nej. På papiret har vi en fordel, fordi vi har hjemmebane i en tredje kamp, hvis det skulle komme dertil. Rammer vi vores bedste niveau i store dele af kampen, bør vi være bedre. Men at kalde os favorit oven på det i dag vil være forkert, erkendte Lars Rasmussen.

- Jeg har sagt til spillerne, at de bliver nødt til at forstå, at der ikke bliver ved med at komme flere ekstra chancer, sagde træneren, som i øvrigt erkendte, at Lemvig var bedre end KIF.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce