Annonce
KIF Kolding

KIF-træner: At kalde os favorit mod Tønder vil være forkert

KIF-træner Lars Rasmussen vil ikke kalde sit hold favorit i nedrykningskampene mod TM Tønder efter indsatsen i Lemvig. Arkivfoto: Yilmaz Polat
KIF-træner Lars Rasmussen forstod ikke, hvorfor så mange taktiske aftaler blev glemt. Han mener, at kun hjemmebanen er en fordel for KIF i nedrykningskampene mod Tønder.

HÅNDBOLD: KIF Kolding skal ud i playoffkampe mod TM Tønder fra 1. division om en plads i næste sæsons liga.

Det står klart efter KIF-nederlaget på 26-28 i Lemvig.

JydskeVestkysten overværede KIF-træningen dagen inden kampen, men efter nederlaget i Lemvig havde træner Lars Rasmussen svært ved at forklare, hvorfor så mange aftaler fra fredagens træning tilsyneladende var forduftet, da kampen blev sat i gang.

- Sådan en dag som i dag spiller vi bare dårligt. Det er maksimalt frustrerende. Jeg begriber ikke, hvordan vi kan bryde så meget ud af de ting, vi har aftalt. Fra første fløjt, sagde Lars Rasmussen efter kampen.

Annonce

Det er utilgiveligt

KIF skulle gå frem til Rasmus Porup og de andre bagspillere hos Lemvig og hellere lade stregspillerne få boldene. Det skete ikke. Lemvig-skytterne havde en fest fra begyndelsen.

KIF skulle løbe kontra, når muligheden bød sig. Det skete ikke. Målmand Rickard Frisk måtte flere gange vente på afleveringsmuligheder, mens KIF'erne gik rundt om sig selv eller traskede op ad banen.

- At vi kan tillade dem at lave de mål, de gør, er utilgiveligt. Så må vi se, om det skal være nogle andre spillere, der starter inde, sagde KIF-træneren med henvisning til de kommende playoffkampe mod TM Tønder.

Første drama er på fredag i Kolding med returkamp i Tønder den efterfølgende tirsdag. Hvis et hold ikke minimum har vundet en kamp og spillet en uafgjort, er der tredje afgørende kamp i Kolding.

Er I favorit mod Tønder?

- Nej. På papiret har vi en fordel, fordi vi har hjemmebane i en tredje kamp, hvis det skulle komme dertil. Rammer vi vores bedste niveau i store dele af kampen, bør vi være bedre. Men at kalde os favorit oven på det i dag vil være forkert, erkendte Lars Rasmussen.

- Jeg har sagt til spillerne, at de bliver nødt til at forstå, at der ikke bliver ved med at komme flere ekstra chancer, sagde træneren, som i øvrigt erkendte, at Lemvig var bedre end KIF.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce