Annonce
KIF Kolding

KIF-træner vil slå Skjern, der medbringer en sød og god dreng med Kolding-fortid

KIF-træner Ulf Sivertsson håber, hans hold kan bygge videre på den gode forsvarsindsats fra den uafgjorte kamp mod Ribe-Esbjerg. Foto: André Thorup
Cheftræner Ulf Sivertsson sætter sin lid til, at KIF Kolding som mod Ribe-Esbjerg kan sætte en god forsvarskamp sammen, og så roser han en af sine tidligere spillere, der lørdag eftermiddag spiller sin sidste kamp på sin gamle hjemmebane.

KIF Kolding: Efter blamagen hjemme mod Mors-Thy var uafgjort 26-26 ude mod Ribe-Esbjerg et skridt i den rigtige retning for KIF.

Et stort skridt i den rigtige retning endda.

KIF fik ikke blot et uhyre vigtigt point, der lagde fire points afstand til Nordsjælland på sidstepladsen. Holdet viste også over for sig selv og omverdenen, at det stadig kan hente point mod top seks-holdene.

- Vi ved, at vi kan. Vi har spillet uafgjort mod BSH og spillede en tæt kamp mod GOG, men vi er nødt til at gøre det godt over hele banen, så vi får den tryghed og et par nemme mål på kontra, siger KIF-træner Ulf Sivertsson, der lørdag eftermiddag sender sit hold på banen til kampen mod Skjern, der vandt det omvendte opgør med 31-26, men også har været svingende i niveau i denne sæson og derfor kan være svær at blive klog på.

- Det er svært at sige, for de har også haft lidt problemer med deres spil. Vi tabte udekampen med fem mål, men vi var med langt hen i kampen, men de var bare bedre end os, siger Sivertsson.

- De er favorit, men vi ser det som en god chance for at tage point, hvis vi spiller en god kamp, og det er vi nødt til.

Annonce

optakt

Håndbold, herreligaen

Lørdag kl. 16.10: KIF-Skjern

KIF: Andreas Flodman er tvivlsom

TV: TV2

JV tipper: 26-27

Godt forsvar skal give udbytte

Efter nederlaget mod Mors-Thy satte KIF fokus på forsvaret, og det havde tilsyneladende givet pote mod Ribe-Esbjerg.

- Da vi lavede en gennemgang af Mors-kampen, så vi, at det var en rigtig dårlig forsvarskamp. Både individuelt og kollektivt var indsatsen under al kritik. Så dårligt var det, fastslår Sivertsson.

Derfor skal KIF nu forsøge at ramme gode præstationer i flere kampe i træk.

- Det, der har været problemet i alt for mange kampe, er, at vi ikke har fået stoppet vores modstandere, og vi har sluppet alt for mange mål ind. Det skaber en utryghed i angrebet. Man har ikke råd til at have fem dårlige angreb i træk, eller at de har tre redninger, og vi laver to tekniske fejl. Så har de tit scoret fire-fem mål, og så er det et problem, for angrebet kører jo ikke hele tiden i alle kampe, siger træneren.

- Den tryghed var der i Ribe, hvor vi kunne tillade os at lave nogle fejl, men alligevel var vi med i kampen hele tiden, fordi vi både havde redninger og et godt forsvar.

Nu mangler KIF at lukrere på godt forsvarsspil ved at score flere nemme mål.

- Når vi spiller så godt i forsvaret som mod Ribe, skal vi også have mere udbytte af vores kontra, mener Sivertsson.

Søndergaards sidste kamp i Kolding

KIF regner med, at der kommer mere end 3000 tilskuere til lørdagens kamp i Kolding, der også bliver vist direkte på TV2.

Og de mange KIF-tilhængere kan passende sende en klapsalve af sted mod en af Skjerns spillere, der har en fortid i KIF sammen med Ulf Sivertsson og målmand Anders Petersen, og som lørdag spiller karrierens sidste kamp i Koldinghallen. Med mindre Skjern sensationelt går glip af slutspillet og skal spille nedrykningsspil mod KIF.

38-årige Kasper Søndergaard er i gang med sin sidste sæson, og højrebacken får pæne ord med på vejen af Ulf Sivertsson, der havde Søndergaard på holdet, da KIF vandt DM-guld i 2009.

- Jamen, han er en en rigtig sød og god dreng og også en fantastisk god spiller at have på holdet frem for alt. Han har mange kvaliteter både i sit eget skud, og han kan finde stregen, og han har sit gennembrud, siger Sivertsson.

Han håber nok, at Søndergaards kvaliteter ikke rammer KIF lørdag eftermiddag, hvor hjemmeholdet skal forsøge at tage endnu et skridt væk fra bunden.

Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Politiet i opråb: Uklare GDPR-regler forsinker opklaring af kriminalitet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Studerende føler sig tvunget i praktik på trods af coronafrygt: Takker man nej, må man tage orlov

Annonce