Annonce
Trekantområdet

Kig forbi og bliv døbt

En familie fra Klattrup benyttede sig af muligheden for drop-in-dåb i Trinitatis i maj. Det var de to syv-årige tvillinger forrest, Aron (til venstre) og Thor, som blev døbt. Bag ved dem er storebrødrene Odin på 10 og Isak på 13. Og bagerst deres forældre Jimmi Olander og Margrét Ósk Steindórsdóttir, mens dåbsbørnenes farmor Annette Olander også var med på den store dag. Arkivfoto: Klaus Madsen

Fredericia: Det er aldrig for sent at blive døbt - og lørdag den 21.september kan børn som voksne, lokale som besøgende, blive døbt i Sct. Michaelis Kirke på Vendersgade i Fredericia, når Folkekirken i Fredericia igen holder drop-in-dåb.

Man er velkommen til at tage gæster med, og man kan komme alene. Voksne skal medbringe gyldig legitimation såsom pas eller kørekort. Børn og unge under 18 år skal have forældre eller værge med samt skriftlig samtykke fra alle, der har forældremyndigheden.

Fire af Fredericia Provstis præster står klar fra klokken 11 til 15.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce