Annonce
Udland

Kilde efter Epsteins død: Fængslet var underbemandet

Handout ./Reuters
Fængselsvagter fulgte ikke regler om at tjekke op på finansmand hver halve time op til hans død, siger kilde.

Vagterne i den enhed, der skulle holde øje med den nu afdøde amerikanske finansmand Jeffrey Epstein, havde taget store mængder overarbejde på grund af underbemanding i fængslet.

Det gjaldt også lørdag morgen, hvor sexanklagede Epstein blev fundet livløs i sin celle. Det fortæller en person med kendskab til forholdene i fængslet.

Personen siger, at Epsteins enhed i fængslet Metropolitan Correctional Housing Center i New York City var bemandet med én vagt, der havde overarbejde for femte dag i træk, og en anden, der var blevet kaldt på obligatorisk overarbejde.

Kilden med kendskab til fængslet må ikke udtale sig offentligt og har betinget sig anonymitet.

Ifølge The New York Times levede fængselspersonalet ikke op til den fastsatte protokol før Einsteins død.

Vagter skulle have tjekket op på Epstein hver halve time, men det skete ikke natten op til hans død. Det fortæller en anonym politimand ifølge avisen.

I sidste måned blev Epstein fundet halvt bevidstløs i en detention i New York efter et selvmordsforsøg, og han blev derfor efterfølgende overvåget.

Epstein var tidligere dømt for sexforbrydelser. Han stod over for en opsigtsvækkende retssag, da han lørdag morgen lokal tid blev fundet livløs i en fængselscelle på Manhattan.

Han risikerede en dom på 45 års fængsel.

FBI og justitsministeriet i Washington har meddelt, at man vil foretage en undersøgelse af, hvordan det øjensynligt kunne lykkes for Epstein at tage sit eget liv.

Dødsfaldet har sat gang i en lavine af spekulationer.

De blev hjulpet godt på vej, da præsident Donald Trump delte et tweet, som mere end antydede, at tidligere præsident Bill Clinton spillede en rolle i forbindelse med milliardærens død.

Tweetet var skrevet af den højreorienterede komiker og kommentator Terrence Williams, der sent lørdag aften gav udtryk for sin konspiratoriske teori.

Epstein havde forbindelser til nogle af USA's mest magtfulde personer.

Han var på venskabelig fod med blandt andre præsident Donald Trump, tidligere præsident Bill Clinton og Storbritanniens prins Andrew.

Sent søndag aften lokal tid var obduktionen af Epstein færdig.

Men der er brug for mere information, før en dødsårsag kan fastslås. Det meddelte retsmedicineren søndag aften lokal tid.

/ritzau/AP

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

3F Kolding er uforstående over for at Danfoss flytter fabrik til Polen

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce