Annonce
Udland

Kilde i Femstjernebevægelsen: Partileder træder tilbage

Alberto Lingria/Reuters
Partileder Luigi Di Maio trækker sig fra Femstjernebevægelsen, der er med i Italiens regering, lyder det.
Annonce

Luigi Di Maio træder onsdag tilbage som leder af Femstjernebevægelsen, der er med i Italiens regering. Det siger en partikilde i Rom.

Hans bebudede tilbagetræden bekræfter, at der er dybe spændinger i bevægelsen og usikkerhed om regeringens fremtid.

Di Maio, som er udenrigsminister, har onsdag meddelt sin afgang som partileder til andre ministre. Han gør det offentligt sent på eftermiddagen, oplyser kilden.

Stridighederne i Femstjernebevægelsen (M5S) synes at svække premierminister Giuseppe Contes svage koalition yderligere.

Den 33-årige Di Maio ventes at beholde sin post som udenrigsminister i koalitionen, som også støttes af Det Demokratiske Parti (PD), der ligger i det politiske centrum.

M5S er det største parti i koalitionen, men partiet står dårligt i meningsmålingerne med en opbakning på omkring 16 procent.

I weekenden er der regionalvalg i to af Italiens 20 regioner - Calabrien og Emilia-Romagna. Valget ventes at styrke partiet Ligaen, hvilket kan forværre krisen og få regeringen til at gå af.

Den mest stabiliserende faktor for den regerende koalition er en fælles frygt for et hurtigt valg, som ventes at blive en succes for det højreorienterede Ligaen og dens leder, Matteo Salvini.

Ligaen, som frem til efteråret sidste år var allieret med M5S, står i dag langt fra den tidligere alliancepartner.

Ligaen er gået stadigt mere frem, men der er samtidig opstået en ny bevægelse med sardinen som symbol, der tager afstand fra det højreorienterede parti.

Græsrodsbevægelsen har arrangeret en række demonstrationer, som særligt har rettet sig mod Ligaens Matteo Salvini, den tidligere indenrigsminister og vicepremierminister.

Di Maio har ledet M5S siden september 2017, men har stået over for voksende modstand internt i bevægelsen. Flere parlamentarikere er trådt ud af partiet.

Senator Vito Crimi står til at overtage partiledelsen midlertidigt.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Annonce