Annonce
Haderslev

Kilde om skuddrama: Skudofferet fornærmede ung kvinde

Skuddene faldt søndag aften, men politiet var også tilstede i Varbergparken en stor del af mandagen med en mobil politistation, til dels som en tryghedsskabende foranstaltning. Foto: Larz Grabau
Søndag aften blev en 24-årig mand såret af skud i benet, da en 28-årig mand affyrede skud mod ham. Gerningsmand og offer havde tilsyneladende haft en kontrovers kørende i dagene op til skyderiet.
Annonce

HADERSLEV: Det handlede hverken om bander eller stoffer, da der søndag aften blev trukket våben og affyret skud i Varbergparken i Haderslev, hvorved en 24-årig mand blev skudt i benet og efterfølgende måtte opereres på Sygehus Sønderjylland i Aabenraa. Det handlede slet og ret om fornærmende omtale af en ung kvinde.

Det fortæller en kilde, der er tæt på flere af de involverede parter.

- Det havde intet med stoffer eller hashsalg at gøre, slet ikke, det var ren pigesnak… altså dårlig snak om en bestemt pige.


Det havde intet med stoffer eller hashsalg at gøre, slet ikke, det var ren pigesnak… altså dårlig snak om en bestemt pige


Sådan fortæller kilden til JydskeVestkysten. Kilden optræder anonymt af hensyn til sin sikkerhed, men JydskeVestkysten er bekendt med den pågældendes baggrund og identitet.

Annonce

Stort skænderi

Gerningsmand og offer havde i flere dage op til skudepisoden haft en kontrovers kørende. I kølvandet på en brudt forlovelse skulle offeret have udtalt sig nedsættende om en ung kvinde, og det fik et af hendes familiemedlemmer, altså gerningsmanden, til at konfrontere offeret.

- For tre dage siden var der et ordentligt skænderi mellem de to (gerningsmand og offer, red.), og der blev sagt mange ting. Masser af snak, men det endte med, at de gav hinanden hånden, og han (offeret, red.) lovede aldrig igen at tale grimt om pigen, fortæller JydskeVestkystens kilde og sukker dybt.

For det løfte holdt den 24-årige tilsyneladende ikke:

- Pigens familiemedlem (gerningsmanden, red.) fandt ud af, at han (offeret, red.) igen havde snakket grimt om pigen, og det var blevet optaget af nogle andre piger, så han havde dokumentation. Derfor blev han rigtig gal, og endte med at skyde ham den anden i benet. Det var rigtig dumt, konstaterer kilden og tilføjer:

- Folk i Varbergparken skal ikke være bange. Det her er ”bare” en uenighed mellem to unge mænd, der er gået over stregen, og det er virkeligt dumt, men det handler ikke om andre.

Både gerningsmand og offer er lokale. Mandag var Porsevej i Haderslev Syd afspærret i næsten fem timer, hvor politiet åbenbart søgte efter den 28-årige gerningsmand, der ifølge avisens oplysninger skulle have familie i området. Det fortæller en anden kilde i miljøet. Mandag aften var gerningsmanden tilsyneladende stadig på fri fod.

Anonyme kilder

JydskeVestkysten anvender normalt ikke anonyme kilder, men gør en undtagelse i denne sag, da skyderiet er af offentlig interesse. JydskeVestkysten er bekendt med kildens identitet og baggrund og har kendskab til flere af de involverede parter.

Politiet var søndag aften talstærkt til stede efter skyderiet i Varbergparken i Haderslev. Foto: Local Eyes
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce