x
Annonce
forside

Kildemand og Kulmbach: Spar os for de påstande

Klaus Kildemand, medlem af skole og børn (S) og Claus Kulmbach (V), formand for Skole og Børn skriver:

Svar på Martin Boyes læserbrev lørdag den 30. september.

Vi tager ansvar og sætter retning.Den 22. marts havde udvalget for skole og børn" Skoledagens længde" på dagsorden. Her drøftede udvalget retningslinjer for skolernes ansøgninger om forkortet skoledag for skoleårets 2018/2019 på baggrund af ansøgninger fra tidligere år.

Beslutningen blev, at et enigt skole og børn udvalg ønskede at fremme ansøgninger i den udstrækning, det er muligt inden for lovgivningen. Vi har altså taget aktiv stilling til, at vi vi ønsker denne ordning, hvor det er muligt. 20 kommuner har valgt IKKE at bruge denne ordning. Det er altså noget sludder, at vi som udvalg ikke tager ansvar, så det må alene stå for LA's egen kappe. Udvalget skal ikke sagsbehandle ned på klasse- eller elevniveau, som er nødvendigt i disse ansøgninger. Her kan ikke søges på en årgang, men på den enkelte klasse og dens specielle udfordringer. Det er netop det kommunale styre at sætte retningslinjer ud fra lovgivningen, og embedsmændene udfører efter disse retningslinjer. Vi har en klar forventning om at vores embedsmænd gør opmærksom på, når vi ikke overholder lovgivningen, derfor er ikke alle ansøgninger godkendt. Så spar os for udsagn om at vi ikke tager ansvar. Hverken udvalg, skolechef eller LA kan sætte sig ud over lovgivningen. Der er lige nu forhandlinger igang på borgen omkring kortere skoledage for stort set alle årgange, men samtidig tanker om en yderligere stramning af brugen af §16b, der omhandler konvertering af understøttende undervisning til 2-lærerordning. Forhandlinger vi håber munder ud i en styrkelse af undervisningen i folkeskolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Forældre fra Esbjerg tør ikke at sende børnene afsted: - Mine børn skal ikke være forsøgskaniner

Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce