Annonce
forside

Kildemand og Kulmbach: Spar os for de påstande

Klaus Kildemand, medlem af skole og børn (S) og Claus Kulmbach (V), formand for Skole og Børn skriver:

Svar på Martin Boyes læserbrev lørdag den 30. september.

Vi tager ansvar og sætter retning.Den 22. marts havde udvalget for skole og børn" Skoledagens længde" på dagsorden. Her drøftede udvalget retningslinjer for skolernes ansøgninger om forkortet skoledag for skoleårets 2018/2019 på baggrund af ansøgninger fra tidligere år.

Beslutningen blev, at et enigt skole og børn udvalg ønskede at fremme ansøgninger i den udstrækning, det er muligt inden for lovgivningen. Vi har altså taget aktiv stilling til, at vi vi ønsker denne ordning, hvor det er muligt. 20 kommuner har valgt IKKE at bruge denne ordning. Det er altså noget sludder, at vi som udvalg ikke tager ansvar, så det må alene stå for LA's egen kappe. Udvalget skal ikke sagsbehandle ned på klasse- eller elevniveau, som er nødvendigt i disse ansøgninger. Her kan ikke søges på en årgang, men på den enkelte klasse og dens specielle udfordringer. Det er netop det kommunale styre at sætte retningslinjer ud fra lovgivningen, og embedsmændene udfører efter disse retningslinjer. Vi har en klar forventning om at vores embedsmænd gør opmærksom på, når vi ikke overholder lovgivningen, derfor er ikke alle ansøgninger godkendt. Så spar os for udsagn om at vi ikke tager ansvar. Hverken udvalg, skolechef eller LA kan sætte sig ud over lovgivningen. Der er lige nu forhandlinger igang på borgen omkring kortere skoledage for stort set alle årgange, men samtidig tanker om en yderligere stramning af brugen af §16b, der omhandler konvertering af understøttende undervisning til 2-lærerordning. Forhandlinger vi håber munder ud i en styrkelse af undervisningen i folkeskolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Kolding

Formand vil rulle udskældt besparelse tilbage: - Ældre skal bevare muligheden for at spise sammen

Annonce