Annonce
Danmark

Kim Christiansen står bag ny valgsang for DF: Hør den her

Kim Christiansen har skrevet valgsangen "Vi elsker Danmark" for Dansk Folkeparti. Tidligere har han også kreeret DF-valgsangene "Her fra min verden går" fra folketingsvalget i 2011 og "Tryghed og tillid" fra valget i 2015. Her ses han, da han deltog i DK4's talentkonkurrence Dansktop Talent 2017. Arkivfoto: DK4
Dansk Folkepartis transportordfører og huspoet, Kim Christiansen, har for tredje valgkamp i træk udsendt en sang, som skal være med til at promovere partiet.

Djursland: Han gjorde det i 2011 og igen i 2015, og nu har DF's transportordfører Kim Christiansen for tredje valgkamp i træk lavet et musikalsk valgudspil på vegne af sit parti. Nemlig en valgsang, som i vaskeægte DF-ånd har fået titlen "Vi elsker Danmark".

- Jeg er både glad og beæret over, at partiet endnu engang har haft bud efter mig, siger Kim Christiansen om den nye sang, som han selv har stået for at skrive, producere og ikke mindst synge.

Ved de tidligere valgkampe har Dansk Folkeparti også fået lavet en musikvideo til sangen. Men det har man undladt her i 2019.

- Vi har simpelthen ikke haft tiden til at lave en musikvideo i år. Derfor må sangen denne gang stå alene, siger Kim Christiansen, som håber, at sangen alligevel vil blive godt modtaget.

Annonce
 

Fokus på fædrelandet

Selve valgsangen består af to vers og et omkvæd.

Den indledes først med el-guitar og trommespil, indtil DF's transportordførers røst tager over med sangens første vers:

- Går en tur i parken, ser på livets gang, nyder solens varme og fuglenes sang. Går en tur på stranden, mærker vindens sus, lytter til mågen skriger, bølgernes brus, lyder det fra den garvede politiker og Dansktop-sanger.

Herefter kommer omkvædet, hvor Dansk Folkepartis valgslogan proklameres:

- Vi elsker Danmark, fordi det er vort fædreland. Vi elsker Danmark, det skal vi sammen passe på.

Den nye sang er blevet udgivet på CD, ligesom det ifølge Kim Christiansen vil blive muligt at downloade den nye sang en af de kommende dage.

Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Johannes leder efter Mohamed i Ribe

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce