x
Annonce
forside

Kim Larsen

Det blev en trist søndag - tiden gik næsten i stå da nyheden kom, at Kim Larsen var død.

Kim Larsens musik har betydet meget for mange, og det har det også gjort for mig.

Gasolin, Kjukken og Kim Larsen solo - ja alle betød en del for mit musikliv, som startede med min første friluftskoncert med Gasolin i Jels i 1975.

I mine 22 år som ejer af Musikcafé Huset i Haderslev var det ofte Kim Larsen, som stod på playlisten, og en ting var sikkert - aftenen sluttede altid med Kim Larsens "Om lidt bliver her stille".

Halvdelen af det legendariske Gasolin har optrådt på musikscenen på Huset, i det både Søren Berlev og Willi Jönson har spillet live - og når man nu ikke havde mulighed for at få Kim Larsen på scenen selv,

så måtte man jo "nøjes" med Peter Molzen, som først gæstede Huset med 2 X Peter, så med Peter og Skyggen - og det blev også Huset, hvor Peter og De Andre Kopier fik deres debut i 1993 og efterfølgende spillede mange koncerter.

Æret være Kim Larsen - men musikken lever videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Forældre fra Esbjerg tør ikke at sende børnene afsted: - Mine børn skal ikke være forsøgskaniner

Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce