Annonce
Kolding

Kim Larsen hjalp med at sende Koldingbogen godt afsted

Der var fællessang, da årets udgave af Koldingbogen blev præsenteret i Nicolai Scene. Ved præsentationen var salen fyldt, og da der blev ved med at dukke gæster op, blev der også behov for at hente flere stole. Foto: Søren Gylling

Der blev ved med at dukke gæster op til præsentationen af årets udgave af Koldingbogen. Den blev sendt i handlen til toner af Kim Larsen.

Annonce

Kolding: Ja, så har vi også hørt Gasolin' ved en præsentation af årets Koldingbog. Det skete som en hyldest til den nyligt afdøde Kim Larsen, da Koldingbogen 2018 blev offentliggjort ved et propfyldt arrangement i Nicolai Scene, hvor der blev brug for at hente flere stole ind.

Musikken blev leveret af en trio fra Kolding Musikskole, som ganske vist ikke foldede sig helt ud i "Rabalderstræde", men det var alligevel et anderledes musikvalg i forhold til tidligere år med klassisk og jazz.

Men på sin vis passede det perfekt til arrangementet med sådan et nybrud. For årets Koldingbog har nemlig emnet "byudvikling", og som hovedtaleren, kulturudvalgsformand Jesper Elkjær (R), fik understreget, så må man altid blive ved med at udvikle sig. Det gælder også for en traditionsrig bogpræsentation.

Det er den 48. udgave af Koldingbogen, som hermed er sendt i handlen. For Jesper Elkjær, der havde bladret i bogen på forhånd, er den en tur ned ad mindernes boulevard.

- Når man kommer i min alder, synes man, at udviklingen er sket i raketfart. I kan bare slå op i bogen på side 206, hvor man kan se et foto fra en børnefilmklub. Fotoet er fra 1970'erne, og det kunne lige så godt være mig på billedet. Alligevel føles det som om, at det var lige for lidt siden, lød det fra Jesper Elkjær.

Koldingbogen

Koldingbogen er udkommet hvert år siden 1970 - med undtagelse af et enkelt år. Det er Kultur- og Fritidsudvalget som udgiver årbogen og Kolding Stadsarkiv, der står for redaktionen. Koldingbogen spiller en central rolle for den lokalhistoriske bevidsthed, og den er et vægtigt bidrag til den lokale sammenhængskraft og identitet.Årets udgave - som har temaet byudvikling - kan købes i boghandlen, hos Liva og hos kommunens netbutik.

Kulturudvalgsformand Jesper Elkjær (R) holdt atter velkomsttalen ved præsentationen af Koldingbogen, der handler om byudvikling. - Jacob Krause har skrevet et interessant kapitel om havnens udvikling, men jeg vil godt vædde en flaske rødvin på, at den seneste udvikling på havnen, havde han ikke forudset, lød det blandt andet. Foto: Søren Gylling
Annonce

Kom og tag mig!

Det er i høj grad den nære byudvikling, der er bogens ærinde, selv om der også trækkes tråde tilbage til grundlæggelsen af Kolding og Koldinghus.

- Nogen gange har vi opfattelsen af, at historie er noget, der er foregået for lang tid siden, og så glemmer vi lidt, hvor meget der faktisk er sket de seneste 25 år. Det gør vi lidt op med i den nye Koldingbog, hvor vi viser mange af de ting, der er foregået i vores egen tid som koldingensere, siger stadsarkivar Lene Wul.

Koldingbogen har samme format som altid, men den er lidt tykkere, og så har billederne fået lidt mere plads.

- Vi tror, at billeder i mange tilfælde siger mere end ord, og jeg tror, at billederne kommer til at fylde endnu mere i de kommende udgaver af Koldingbogen, siger stadsarkivaren.

Bogen er på gaden. Det kom den til tonerne af Gasolin' og den opfordrende tekst: "Så kom og tag mig! Hvis du vil ha´mig".

Der var rift om at købe Koldingbogen på udgivelsesdagen. Der bliver typisk solgt i omegnen af 1000 eksemplarer af bogen, resten af oplaget bruger kommunen som gaver i forskellige sammenhænge. Foto: Søren Gylling
En MGK-trio fra Kolding Musikskole optrådte ved offentliggørensen af Koldingbogen. Sangene var et udvalg, der hyldede den nyligt afdøde Kim Larsen. Foto: Søren Gylling
Stadsarkivar Lene Wul sætter kursen for Koldingbogen, og i år har hun valgt emnet byudvikling som årets tema. Ikke mindst afsnittet om udviklen på havnen har vist, at historie kan være særdeles aktuelt. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce