Annonce
Danmark

Kim Larsen-minder: Larsen tog fusen på Smukfest og verdensstjernerne

Tidligere på året gav Kim Larsen på Smukfest en af sine sidste koncerter, som angiveligt blev den allermest besøgte i festivalens 39-årige historie. Foto: Axel Schütt

I Bøgeskoven var Kim Larsen både i 2016 og 2018 en kæmpestjerne, men i 2015 blev han undervurderet i en sådan grad, at det medførte både ny scene og større publikumssikkerhed året efter.

12 gange har Kim Larsen været på festivalplakaten i bøgeskoven ved Skanderborg, tidligere Skanderborg Festival, i dag kendt som Smukfest.

Alligevel undervurderede festivalledelsen Kim Larsens popularitet, da han i 2015 skulle optræde på festivalens næststørste scene, Rytmescenen. Det indrømmer festivalens nuværende formand, dengang næstformand, Poul Martin Bonde.

- Skal jeg være bagklog, skulle han nok have spillet på Bøgescenerne (festivalens største, red.), men vi troede, han ville passe godt på Rytmescenen, men undervurderede, hvor mange han kunne trække. Dengang kom man ind fra siden til scenen, og der blev skabt en flaskehals, hvor nogle følte sig utrygge og ville ud igen. Vi var desværre lidt for sene til at standse tilgangen og måtte kortvarigt stoppe koncerten, indtil der var styr på det igen, husker han.

Ingen kom alvorligt til skade, men året efter præsenterede Smukfest som en direkte følge af episoden en helt ny scene, der vendte anderledes og havde flere tilgangsveje.

Annonce

Rihanna, Britney og Kim

I 2016 og i 2018 var Kim Larsen igen på plakaten på Smukfest, og begge gange på den største scene med en mindeværdig koncert, den sidste vurderet til alle tiders publikumsrekord med flere end 30.000. Noget, der ifølge formanden nok kunne tage fusen på verdensstjernen, der skulle følge efter, nemlig Britney Spears, på samme måde som Rihanna gjorde det i 2016.

- Jeg tænker ofte på, at hvis de havde kigget ud og set publikum, hørt den fantastiske fællessang og set manden på scenen, ville de nok have spurgt sig selv, hvad i alverden der foregik. Det er en vidunderlig tanke, lyder det fra Poul Martin Bonde.

- Kim Larsen var relevant igennem fem årtier og på tværs af generationer, og det siger noget om slidstyrken i hans repertoire, og om hvor fantastisk en sangskriver han var. Jeg tror, det først og fremmest var det, der gjorde ham så populær, slutter Poul Martin Bonde.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

70-årige Birthe føler sig umyndiggjort: Pludselig kunne hun ikke overføre penge fra egen netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Lotte fik økonomisk hjælp til datterens konfirmation: - Det er vigtigere, at hun ikke føler sig udenfor

Annonce