Annonce
Indland

Kina melder afbud til feriemesse i Herning på grund af virus

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Udbrud af coronavirus betyder, at Kina melder afbud til Skandinaviens største feriemesse i Herning.

Udbruddet af coronavirus i Kina får nu konsekvenser for Skandinaviens største feriemesse, der afholdes i MSC Messecenter Herning.

Det kinesiske kulturcenter i København har således meddelt, at Kina er nødsaget til at melde afbud til årets udgave af messen Ferie for Alle på grund af virussen.

Kina skulle ellers have været såkaldt partnerland ved messen. Derfor ærgrer det arrangørerne, at Kina må trække sig.

- Vi har naturligvis fuld forståelse for den kinesiske beslutning, der er taget på en meget alvorlig og trist baggrund, siger Anders Ladefoged Mortensen, projektchef for messen, i en pressemeddelelse.

- Vi ønsker Kina alt det bedste og vil glæde os til at byde vores kinesiske venner velkommen, når situationen i Kina er ændret, tilføjer han.

Med det kinesiske afbud vil 45 lande være repræsenteret på messen, der bliver afholdt 21.-23. februar.

Coronavirusset menes at stamme fra den kinesiske millionby Wuhan. Foreløbig har virusset kostet flere end 130 personer livet, mens yderligere omkring 6000 er smittet.

Virusset har spredt sig til en lang række lande, og tirsdag blev en dansk mand undersøgt for smitten efter at være hjemvendt fra en rejse til Kina.

Testresultater viste dog siden, at manden ikke var smittet.

Onsdag meddelte udenrigsminister Jeppe Kofod (S), at han har sendt et hold til Hubei-provinsen for at hjælpe de danskere, der opholder sig i området, med at komme hjem.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Annonce