Annonce
Udland

Kinas præsident støtter fortsat Hongkongs leder efter uro

Philip Fong/Ritzau Scanpix
Hongkongs leder Carrie Lam er på statsbesøg hos Kinas ledere mandag, hvor hun fortsat får deres opbakning.

Den kinesiske præsident Xi Jinping støtter fortsat Hongkong-leder Carrie Lam efter over et halvt år med uroligheder og demonstrationer i landet.

Det siger den kinesiske præsident i en kort tale på stats-tv inden et møde mellem de to ledere i Beijing mandag.

- Regeringen anerkender fuldt ud den indsats, som du og din regering har ydet, siger Xi Jinping.

Han uddyber, at Lams regering har gjort sit bedste for at opretholde en vis stabilitet midt i en "hidtil uset alvorlig og kompliceret situation".

Kinas præsident opfordrer Carrie Lam til at intensivere undersøgelser af dybtliggende konflikter og problemer for at genoprette roen i byen.

- Hong Kong er endnu ikke kommet ud af konflikten. Regeringen må derfor fortsætte sit hårde arbejde, stoppe vold og dæmpe kaos for at genoprette ro, siger Xi.

Hongkong-leder fastholder idéen om et land, to systemer, siger Xi Jinping i talen kort inden mødet, der foregår bag lukkede døre.

Efter det lukkede møde siger Carrie Lam, at efter hendes overbevisning er antallet af demonstranter i Hongkong faldende.

Tidligere mandag har Carrie Lam mødt Kinas premierminister, der sagde, at Hongkong endnu ikke var ude af det "dilemma", som byens økonomi står over for som konsekvens af de mange måneders demonstrationer.

Det er Carrie Lams første besøg i Beijing, siden hun led et knusende nederlag ved lokalvalget i sidste måned.

Her løb de prodemokratiske partier med næsten 400 af de i alt 452 sæder.

Hongkong har været ramt af massive protester i over et halvt år. Oprøret begyndte som protest mod et lovforslag, der ville have gjort det muligt for Hongkong at udlevere mistænkte til retsforfølgelse i Kina.

Lovforslaget blev trukket tilbage og officielt droppet af regeringen i oktober. Men på det tidspunkt havde protesterne udviklet sig til at omfatte mere end lovforslaget.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

112

Flere lavede ballade i nattelivet

Annonce