Annonce
Indland

Kinesere advarer hinanden efter afsløring af kokkefinte

Judith Betak/Ritzau Scanpix
Afsløring af misbrug af ordning til at hyre kokke fra Kina har skabt bekymring på kinesisk chattjeneste.

På kinesiske chatfora bliver der nu advaret mod at lægge jobannoncer ud og debattere arbejdsvilkårene i de kinesiske restauranter i Danmark. Det skriver Fagbladet 3F.

- Det er strengt forbudt at dele jobannoncer, som er i strid med dansk lov, skriver en chatbruger på den kinesiske chattjeneste WeChat.

Beskeden kommer, efter afsløringen af at der sker misbrug af den såkaldte beløbsordning til at ansætte kokke fra Kina og deres hustruer til en løn, der ligger langt under danske forhold.

Fagbladet 3F har tidligere fortalt, at det vrimler med jobannoncer til kinesiske restauranter i Danmark i åbne og lukkede grupper på WeChat.

Her skrev en restaurantejer blandt andet, at han søger "et ægtepar til en samlet løn på 18.000 kroner, arbejdstiden er 12 timer om dagen med én månedlig fridag."

Af samtalerne på chatforummet fremgår det dog nu, at det ikke er sikkert at dele sådanne annoncer eller øvrige oplysninger om arbejdsvilkårene i den kinesiske restaurationsbranche.

- Alle grupper er under en eller anden form for overvågning, står der blandt andet i en af beskederne.

Det er ikke kun kokkejob, der bliver formidlet på WeChat. Også informationer om arbejdsvisum til Danmark og arbejdsforhold på de kinesiske restauranter bliver udvekslet.

Af samtalerne fremgår det blandt andet, at lange arbejdsdage og ingen fridage er et vilkår for de ansatte her i landet.

- Vi har det også hårdt nu, vi har ikke pauser, står der i en chatbesked. Vedkommende har kun to fridage om året.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Annonce