Annonce
Erhverv

Kinesisk handelsgigant sætter salgsrekord på singledag

Noel Celis/Ritzau Scanpix
Singledagen er vokset til en stor forbrugsfest, og for Alibaba har det også i år givet en masse aktivitet.

Den såkaldte singledag har mandag givet en masse aktivitet for Alibaba, der er et af verdens største e-handelsselskaber.

Ifølge erhvervsmediet Bloomberg News har det kinesiske selskab solgt for mere end 38 milliarder dollar eller 257 milliarder kroner i løbet af de 24 timer, hvor singledag fandt sted i Kina.

Dermed har salget overgået den hidtidige rekord fra i fjor. Her solgte Alibaba for lidt over 200 milliarder kroner.

Det anslås desuden, at omkring en halv milliard kunder fra hele verden har besøgt Alibabas hjemmesider i løbet af dette års singledag.

Det er uklart, hvordan singledagen opstod. Men en fortælling siger, at det var fire unge singlefyre på universitet i kinesiske Nanjing, der fandt på at benytte datoen 11.11 til at fejre, at de var enlige. Derfra skal idéen have bredt sig.

Herhjemme er dagen blevet mere og mere udbredt de seneste år, og mandag har danske forbrugere også kunnet finde massevis af tilbud i butikkerne og på diverse hjemmesider.

Frem mod dette års singledag vurderede Henrik Hyltoft, der er markedsdirektør for handel hos Dansk Erhverv, at der er gode muligheder for, at singledag bliver mere udbredt i Danmark.

- Potentialet er vel i virkeligheden i nogenlunde samme størrelse som black friday.

- Danskerne er rigtigt glade for tilbudsjagt, og både black friday og singledag er karakteriseret ved, at der kommer en række gode tilbud, som forbrugerne så går ud og bruger tid på at jagte.

- Så på den måde passer det rigtig godt til danskernes tilbudskultur, sagde Henrik Hyltoft tidligere mandag til Ritzau.

Alibaba holdt sit første store singledag-udsalg for præcis ti år siden.

/ritzau/

Annonce
Link til Bloombergs artikel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Kolding

Se video: Hør Danfoss-par fortælle om lukningen og planer for fremtiden

Esbjerg

Klar til kamp om ballon-forbud: Esbjerg-politikere bokser endnu en runde

Annonce