Annonce
Udland

11 minearbejdere reddet fra sammenstyrtet guldmine i Kina

Det lykkedes søndag redningsmandskab at redde 11 af de 22 kinesiske minearbejdere, der siden 10. januar har været fanget under jorden i den østlige provins Shandong. Foto: Aly Song/Reuters
Redningsmandskab mangler stadig at nå frem til 11 andre minefolk, der er fanget under jorden efter eksplosion.
Annonce

I alt 11 minearbejdere er blevet reddet, efter at de i to uger har været fanget under jorden i den østkinesiske provins Shandong.

Det kinesiske statsmedie CCTV oplyste natten til søndag dansk tid, at én person var blevet reddet fra minen.

I de efterfølgende timer har redningsmandskabet formået at få yderligere ti personer ud af minen.

Den første mand blev søndag fundet i anden sektion af minen tættere på overfladen.

Ifølge CCTV er manden "ekstremt fysisk svækket".

En video på det kinesiske nyhedsbureau Xinhua News Agencys Twitter-profil viser, hvordan manden bliver løftet op fra jorden i en kurv sammen med redningsarbejdere.

Han blev efterfølgende båret væk og virkede ude af stand til selv at gå.

Af de ti andre, der efterfølgende blev reddet ud af minen, virkede én svært medtaget, mens flere af de reddede kunne gå med støtte fra redningsmandskab.

De i alt 22 guldminearbejdere blev fanget 10. januar i Hushan-minen nær byen Qixia, da en eksplosion blokerede udgangen.

Siden har redningsmandskab arbejdet desperat for at få dem ud. Men redningsaktionen bliver besværliggjort af, at der skal bores igennem tonsvis af hård granit for at nå ned til minearbejderne.

Sidste søndag lykkedes det redningsmandskab at få kontakt til 11 af arbejderne, der er fanget cirka 580 meter under jorden. Her lykkedes det også at få sendt mad og medicin ned til dem via små rør boret fra overfladen.

En af de 11 er senere død efter at være blevet hårdt såret af den indledende eksplosion.

Myndighederne tror, at en 12. minearbejder er fanget cirka 100 meter længere nede i et område fyldt med vand, der er begyndt at stige.

Redningsarbejdere oplyste fredag, at det kommer til at tage mindst 14 dage at nå ned til de minearbejdere, der er blevet oprettet kontakt til.

Håbet om at finde de resterende ni minearbejdere i live er så småt ved at svinde ind, da ingen har hørt fra dem siden eksplosionen for to uger siden.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce