Annonce
Sønderborg

Kinesiske byer skal lære af Sønderborgs klimakamp

Borgmester Erik Lauritzen (S) talte tirsdag til konference om ProjectZero i Aarhus, hvor repræsentanter fra kinesiske byer deltog for at hente inspiration om CO2-neutralitet. Foto: Sønderborg Kommune

Onsdag kommer tre kinesiske venskabsbyer til Sønderborg for at blive klogere på CO2-neutralitet. Borgmester Erik Lauritzen (S) ser frem til besøget.

Annonce

Sønderborg: Det skaber interesse hos flere kinesiske byer med Sønderborg Kommunes arbejde for at skære ned på CO2-forbruget. Onsdag kommer de på besøg i kommunen for at se på erfaringer.

Delegerede fra de tre venskabsbyer Baoding, Haiyan og Jinan, som Sønderborg Kommune har haft et mangeårigt samarbejde med, skal blandt andet besøge Danfoss, hvor de skal høre om grøn fjernvarme og solceller, og besøget fortsætter om aftenen på Syddansk Universitet. Arrangementet sker som en del af ProjectZeros vision om en CO2-neutral kommune i 2029.

- Besøget er et rigtig godt eksempel på, hvordan ProjectZero-visionen er med til at skabe grundlag for lokal vækst og grønne arbejdspladser hos Sønderborgs virksomheder, siger borgmester Erik Lauritzen (S), der onsdag eftermiddag tager imod en borgmesterdelegation fra Haiyan på Rådhuset, hvor de blandt andet skal drøfte fremtidige samarbejdsprojekter.

Kinesisk besøg

Onsdag kommer repræsentanter fra Sønderborg Kommunes tre venskabsbyer, Baoding, Haiyan og Jinan, på besøg for at få inspiration om ProjectZeros vision om CO2-neutral kommune.Kineserne skal blandt andet besøge Danfoss og Syddansk Universitet for at høre om grøn omstilling.

Sønderborg Kommune og lokale interessenter har siden 2008 arbejdet for et tættere samarbejde med blandet andet kinesiske byer med henblik på at skabe vækst og grønne jobs i Sønderborg.

Annonce

Interesseret i omstillingen

Arrangementet om onsdagen sker dagen efter, at visionen om et CO2-neutralt Sønderborg-område i 2029 blev præsenteret på en dansk-kinesisk konference i Aarhus. Kineserne deltog for at blive inspireret af erfaringer og resultater, som Sønderborg Kommune har fået gennem de seneste 11 års arbejde med at reducere områdets energiforbrug og CO2-udledning.

- De kinesiske byer var meget interesseret i at høre mere om, hvad der skal til for at komme både i gang og i mål med omstillingen, siger Erik Lauritzen efter tirsdagens konference.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Blomster og hilsner til den 31-årige dræbte kvinde: - Himlen er blevet to sjæle rigere

Annonce