Annonce
Tønder

Kirke er sikret med alarm dag og nat

Jens Nissen er graver og kirketjener i Møgeltønder Kirke. Det var ham, løb ned til kirken, da alarmen gik tilbage i 2006, hvor der også var nogle, der prøvede at komme ind i kirken. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Torsdag aften blev kirken i Møgeltønder udsat for indbrud. Gerningsmændene slap tomhændet afsted, da de knapt havde sat benene på kirkegulvet, før alarmen gik i gang.
Annonce

Møgeltønder: Torsdag aften var der indbrud i Møgeltønder Kirke. Gerningsmændene brød ind sandsynligvis med et koben gennem et vindue.

Men indbrudstyvene nåede kun lige at sætte deres ben på gulvet, inden kirkens alarmsystem gik i gang.


Det skete næsten på samme måde, hvor de kom ind ad vinduet. De kommer ikke afsted med noget, men de ødelægger ting, når de bryder ind, og det er træls.

Jens Nissen, kirketjener i Møgeltønder Kirke


- Der er alarm i kirken nat og dag, så den er godt sikret. Det kan ikke betale sig prøve at bryde ind, siger Jens Nissen, der er kirketjener og graver i Møgeltønder Kirke.

Hele kirken har stor værdi, men det meste kan man ikke bare løbe med som for eksempel altertavlen, påpeger Jens Nissen. Kirkens mindre værdigenstande er låst inde i en ekstra boks, når kirken er lukket.

Gerningsmændene nåede ikke at slippe afsted med noget. Men nåede altså at slippe afsted fra kirken, inden nogen så dem.

Annonce

Ikke første gang

Det er ikke første gang, at kirken i Møgeltønder har haft indbrud. For 15 år siden gik alarmen i kirken også. Heller ikke dengang kom indbrudstyvene afsted med noget.

- Det skete næsten på samme måde, hvor de kom ind ad vinduet. De kommer ikke afsted med noget, men de ødelægger ting, når de bryder ind, og det er træls, siger Jens Nissen.

Sidst det gik ud over en kirke i Tønder Kommune, var det Brede Kirke i Bredebro. Her kom indbrudstyvene ind gennem et åbent vindue i kirketårnet. Det kom til at koste kirken et pengeskab og indholdet af kirkebøssen.

Også filialskolen i Møgeltønder havde torsdag aften besøg af ubudne gæster.

Der er på nuværende tidspunkt ikke konstateret noget stjålet på skolen heller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

20-årig trafikdræbt mand er identificeret: Han stødte frontalt ind i en lastbil i sin VW Up

Annonce