Annonce
Kolding

Kirke tilbød alternative vielser: Sabrina og Brian blev lynviet ved drop in-vielse på Koldings kulturnat

Sabrina Riisager og Brian Lund fra Kolding var et af de par, der fredag aften blev lyngift ved Skt. Nicolais kulturnatstilbud Drop in-vielser. Sabrina og Brians bryllup foregik såmænd endda på deres otte års-kærestedag, og det var en af årsagerne til, at de havde dette slags bryllup. Desuden kunne de godt lide, at det var lidt uformelt. Foto: Ludvig Dittmann
Mindst seks kærestepar blev fredag aften til ægtepar, da Skt. Nicolai Kirke i Kolding tilbød drop in-vielser. Sabrina og Brian og Anne Marie og Leif var nogle af dem, der blev lynviet.

Kolding: 28-årige Sabrina Riisager fra Kolding stod hvid brud fredag i Skt. Nicolai Kirke midt i Kolding.

Det lyder helt traditionelt, men der var intet traditionelt ved hendes og kæresten Brian Lunds bryllup.

Sammen med flere andre kærestepar havde Sabrina og Brian ladet sig friste af Skt. Nicolai Kirkes noget usædvanlige tilbud om at blive gift ved en drop in-vielse på kulturnatten i Kolding.

De to, der sammen har to børn, har gennem lidt tid snakket om at blive gift. Men et stort, traditionelt bryllup behøvede det ikke lige at være, syntes de, og da drop in-vielserne lå på parrets otte års-dag, var det oplagt at invitere forældrene og de nærmeste venner med i kirke og blive gift.

- Det er fedt, at det kan blive sådan noget lidt semi-impulsivt noget. Vi har været til flere bryllupper i hundredetusinde kroners klassen, men for os handler det mere om det simple, fortalte Brian Lund lige før vielsen.

Lynbrylluppet fejrede han og hustruen med en middag ude i byen sammen med den nærmeste familie.

Drop in-vielserne

  • Ved den første vielse blev fire par viet ved drop in-vielserne i Skt. Nicolai Kirke. En af kirkens præster holdt en lille samlet tale for de fire par, hvorefter hvert par blev viet.
  • Mens denne vielse var i gang, sad de to næste par allerede klar til at blive viet.
  • For at blive viet skulle parrene på forhånd have udfyldt en såkaldt prøvelsesattest, som kommunen udsteder, og som viser, at man opfylder betingelserne for at blive gift med hinanden.

Gamle efterskolekærester

Et af aftenens andre brudepar kom lidt længere væk fra.

54-årige Anne Marie Figen Jepsen og 56-årige Leif Brian Hansen bor i Thyregod og har boet sammen i ni år. De to var faktisk også kærester for cirka 40 år siden, da de gik på efterskole sammen. De gik dog fra hinanden igen, og siden blev Anne Marie gift og fik tre børn.

Ved deres efterskole-årgangs 30 års jubilæum fandt de sammen igen, og de har længe snakket om at blive gift.

For nylig hørte Leif så om drop in-vielserne i radioen og nævnte det for Anne Marie - dog uden tanke om, at det kunne være aktuelt for dem. Men via nogle, de kendte, hørte de mere om Kolding-kirkens initiativ, og så besluttede de sig for slå til.

- Jeg ville gerne giftes i en kirke, for det er jo første gang, jeg skal giftes. Og når det endelig sker, synes jeg også, at man skal gå fuldt ind i det, fortæller Leif.

Anne Marie kan lide højtideligheden i en kirke, og som KFUM-spejderledere ligger troen ikke så langt væk fra dem.

- Og det her er så vores måde at gøre det på, slår hun fast.

Annonce

Vielser på mange måder

Hendes børn viste ikke noget om brylluppet. Det gjorde kun de tre gæster, de havde inviteret med, og som de efter vielsen skulle på Hotel Scandic for at spise med. Senere engang har de dog tænkt sig at holde en forsinket bryllupsfest.

- Jeg synes, det her er en god måde at bruge kirken på - også når man snakker så meget om, at kirkerne ikke bliver brugt nok, mener Leif.

Sognepræst i Skt. Nicolai Kirke, Martin Rønkilde, glædede sig over, at flere par syntes godt om drop in-vielserne.

Han fortæller, at man gerne vil vise folk, at en kirkelig vielse ikke nødvendigvis behøver at omfatte festtøj, mange gæster, stor fest og en masse hurlumhej, og at den sagtens kan være et uformelt alternativ til en rådhusvielse for mange.

- Vi vil gerne skabe opmærksomhed om, at kirkevielser kan være andet end en stor lørdagsvielse, og jeg håber, at vi kan give folk den tanke, at hvis de frygter, at der er bestemte krav til en kirkevielse, og derfor vil fravælge det, bør de genoverveje at blive viet i kirken, siger Martin Rønkilde.

Anne Marie Figen Jepsen og Leif Brian Hansen fra Thyregod bliver her viet af sognepræst Benjamin König. De to var kærester for cirka 40 år siden, da de var på efterskole. Siden blev Anne Marie gift med en anden mand og fik tre børn. For omkring ni år siden fandt de to så sammen igen. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce
Kolding For abonnenter

Støttepartierne fra rød fløj nikker: Konservativ borgmester har frit politisk spillerum i Koldings nye byråd

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Fnat-ramte Dagmar vred sig i smerte i over et år uden at blive sendt til hudlæge: Nu får omstridt plejehjem og læger kritik for svigt af 90-årig

Billund For abonnenter

21-årig Kasper er ved at bygge sit selvværd op igen: Han er ordblind og fik i skolen at vide, at han var dum

Tønder For abonnenter

Gunner har bøvlet med kommunen i over fire år: Nu er stengærde alligevel ikke til fare for trafikken

Esbjerg For abonnenter

Trods stigende smitte var butikkerne pakket med mennesker: JV spurgte de juleshoppende borgere, om de er bange for at få corona

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Aabenraa For abonnenter

Droppede krav om fråse-udvalg: Nu er han formand og næstformand efter ét udvalg blev til to og får 242.000 kroner for det

KIF Fodbold

Vejle viste stor effektivitet og vandt 5-1: Kolding er på vej ud af pokalen

Aabenraa

Efter fund af skader på de 466 nye popler: Planerne for poppelalleen må udskydes

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Sydjylland For abonnenter

Julestemningen blev knust i det syd- og sønderjyske: Plantage fælder ingen juletræer og siger farvel til stort set alle medarbejdere

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

SønderjyskE søger oprejsning i pokalen: Holdet har brug for en succesoplevelse efter præstationerne i Superligaen

Varde

Der er kun én eneste naboven i hele Varde Kommune – og han hedder Michael

Annonce