Annonce
Kolding

Kirke udsat for tyveri: Nu er dørene låst

Sådan så portalopsatsen (til venstre) ud før tyveriet. Nu er der kun ståltråd tilbage ved to af portalerne. Privatfoto

Normalt står kirkens dør åben, men efter et tyveri fra en udstilling i kirken, har menighedsrådsformand Jens Christensen valgt, at dørene skal være låst under udstillingen.

Kolding: Kirkens døre plejer altid at være åbne, men efter tyveri fra en udstilling i Bramdrup Kirke i efterårsferien, er dørene nu låst. Der er stjålet to bronzeporte fra en Mogens Leander-udstilling.

Det har fået menighedsrådsformand Jens Christensen til at beslutte, at kirkens døre skal være låst, så længe udstillingen er i kirken.

- Det er en sørgelig udvikling, at vi ikke kan have kirkedørene åbne for folk, som gerne vil ind og se kirkerummet og udstillingen. Vi vil jo gerne være en åben kirke, men vi kan ikke have, at tingene forsvinder. Men når udstillingen er ovre, så går vi over til normale tilstande igen.

Kirken har med et skilt på kirkedøren annonceret, at folk kan henvende sig til personalet, og så vil der blive låst op.

- Jeg besluttede, at dørene skulle lukkes, så det ikke sker igen. Normalt har vi åbent i medarbejdernes arbejdstid på kirkegården og i kirken. Men vi har bestemt, at det vil vi ikke have, mens den udstilling er der. Men vi vil samtidig ikke afskære folk fra at komme ind og se udstillingen, hvis de har lyst, siger Jens Christensen.

Annonce

Ikke oplevet før

Det var en kirketjener, som opdagede, at der var forsvundet to bronzeporte fra udstillingen. Herefter politianmeldte Jens Christensen tyveriet, som er sket i tiden mellem den 15. oktober klokken 8 og den 18. oktober klokken 7.30.

Jens Christensen har været menighedsrådsformand i kirken siden 2013, og han fortæller, at der ikke har været tyveri fra kirken i al den tid, han har været i kontakt med kirken, og han har heller oplevet, at dørene måtte låses før.

Jens Christensen tror, at kirken kan risikere, at der kan være folk, som vil ind i kirken, men som går igen, fordi dørene er låst.

Vil der også være lukkede døre ved fremtidige udstillinger?

- Det er noget, som vi må have drøftet i menighedsrådet på et tidspunkt.

Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Politiet i opråb: Uklare GDPR-regler forsinker opklaring af kriminalitet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Studerende føler sig tvunget i praktik på trods af coronafrygt: Takker man nej, må man tage orlov

Annonce