Annonce
Kolding

Kirke udsat for tyveri: Nu er dørene låst

Sådan så portalopsatsen (til venstre) ud før tyveriet. Nu er der kun ståltråd tilbage ved to af portalerne. Privatfoto

Normalt står kirkens dør åben, men efter et tyveri fra en udstilling i kirken, har menighedsrådsformand Jens Christensen valgt, at dørene skal være låst under udstillingen.

Kolding: Kirkens døre plejer altid at være åbne, men efter tyveri fra en udstilling i Bramdrup Kirke i efterårsferien, er dørene nu låst. Der er stjålet to bronzeporte fra en Mogens Leander-udstilling.

Det har fået menighedsrådsformand Jens Christensen til at beslutte, at kirkens døre skal være låst, så længe udstillingen er i kirken.

- Det er en sørgelig udvikling, at vi ikke kan have kirkedørene åbne for folk, som gerne vil ind og se kirkerummet og udstillingen. Vi vil jo gerne være en åben kirke, men vi kan ikke have, at tingene forsvinder. Men når udstillingen er ovre, så går vi over til normale tilstande igen.

Kirken har med et skilt på kirkedøren annonceret, at folk kan henvende sig til personalet, og så vil der blive låst op.

- Jeg besluttede, at dørene skulle lukkes, så det ikke sker igen. Normalt har vi åbent i medarbejdernes arbejdstid på kirkegården og i kirken. Men vi har bestemt, at det vil vi ikke have, mens den udstilling er der. Men vi vil samtidig ikke afskære folk fra at komme ind og se udstillingen, hvis de har lyst, siger Jens Christensen.

Annonce

Ikke oplevet før

Det var en kirketjener, som opdagede, at der var forsvundet to bronzeporte fra udstillingen. Herefter politianmeldte Jens Christensen tyveriet, som er sket i tiden mellem den 15. oktober klokken 8 og den 18. oktober klokken 7.30.

Jens Christensen har været menighedsrådsformand i kirken siden 2013, og han fortæller, at der ikke har været tyveri fra kirken i al den tid, han har været i kontakt med kirken, og han har heller oplevet, at dørene måtte låses før.

Jens Christensen tror, at kirken kan risikere, at der kan være folk, som vil ind i kirken, men som går igen, fordi dørene er låst.

Vil der også være lukkede døre ved fremtidige udstillinger?

- Det er noget, som vi må have drøftet i menighedsrådet på et tidspunkt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
EfB

Uheldene regner ned over EfB

Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Kolding

Formand vil rulle udskældt besparelse tilbage: - Ældre skal bevare muligheden for at spise sammen

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Annonce