Annonce
Aabenraa

Kirkegård plaget af indbrudstyve: Knuser ruder i biler

To fredage i træk har der været indbrud i biler, der holdt parkeret ved Bov Kirke. Arkiv
Parkerede biler ved kirkegården i Bov er blevet et mål for indbrudstyve. Nu skal menighedsrådet finde en løsning.

Bov: Kirkegården i Bov har et problem. Inden for ganske kort tid er besøgende på kirkegården vendt tilbage til deres bil og har kunnet konstatere, at der har været tyve på spil.

- To fredage i rap har der været indbrud i biler, og det er sket på nogenlunde samme tidspunkt. I begge tilfælde har det været omkring klokken 16.00, siger Heidi Jensen, der er kordegn i Bov Sogn.

Fremgangsmåden har da også været den samme de to fredage. Tyven eller tyvene har knust en siderude i de parkerede biler, og fra begge biler blev der stjålet tasker.

- Den ene taske var endda skjult under et sæde, siger Heidi Jensen og tilføjer, at så vidt hun husker, så har kirkegården i Bov ikke tidligere været plaget af tyverier fra biler.

I forbindelse med det ene tyveri har gerningsmændene handlet hurtigt. En af de stjålne tasker blev nemlig fundet tømt for værdier på selve kirkegården.

- Desuden fandt en ældre dame og hendes hund en pung tømt for penge på kirkegården. Det er meget frækt, siger Heidi Jensen.

Annonce
To fredage i rap har der været indbrud i biler, og det er sket på nogenlunde samme tidspunkt.

Heidi Jensen, kordegn i Bov Sogn

En sag for menighedsrådet

Der er fornylig også blevet fundet en anden tømt taske på kirkegården i Bov. Den var dog ikke fra fredags-tyverierne.

- Det viste sig, at den stammede fra et indbrud i en bil, der holdt parkeret i Kruså, siger Heidi Jensen.

Menighedsrådet i Bov Sogn er naturligvis blevet informeret om tyverierne, og de vil nu blive sat på dagsordenen.

- Tyverierne vil blive taget op i menighedsrådet, og vi vil diskutere, hvad vi kan gøre. Videoovervågning bliver nok for dyrt, men skilte kan absolut være en mulighed, hvor man opfordrer folk til ikke at efterlade værdigenstande i bilerne, siger Kaj Christensen, der er formand for menighedsrådet i Bov Sogn.

Kirkegården i Bov er ikke den første, der bliver hærget af tyve. For et lille års tid siden havde kirkegården i Aabenraa de samme problemer, og her valgte man at sætte en masse skilte op, hvor man advarede folk mod at efterlade værdier i deres biler. Det har tilsyneladende båret frugt.

- Mig bekendt har skiltene haft en effekt. Jeg har ikke hørt om tyverier fra biler siden, siger Morten Hansen, der er administrationschef på Fælleskontoret i Aabenraa Sogn.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Venstre genvalgte formanden

Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Kolding

Formand vil rulle udskældt besparelse tilbage: - Ældre skal bevare muligheden for at spise sammen

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Annonce