Annonce
Aabenraa

Kirkegård plaget af indbrudstyve: Knuser ruder i biler

To fredage i træk har der været indbrud i biler, der holdt parkeret ved Bov Kirke. Arkiv
Parkerede biler ved kirkegården i Bov er blevet et mål for indbrudstyve. Nu skal menighedsrådet finde en løsning.
Annonce

Bov: Kirkegården i Bov har et problem. Inden for ganske kort tid er besøgende på kirkegården vendt tilbage til deres bil og har kunnet konstatere, at der har været tyve på spil.

- To fredage i rap har der været indbrud i biler, og det er sket på nogenlunde samme tidspunkt. I begge tilfælde har det været omkring klokken 16.00, siger Heidi Jensen, der er kordegn i Bov Sogn.

Fremgangsmåden har da også været den samme de to fredage. Tyven eller tyvene har knust en siderude i de parkerede biler, og fra begge biler blev der stjålet tasker.

- Den ene taske var endda skjult under et sæde, siger Heidi Jensen og tilføjer, at så vidt hun husker, så har kirkegården i Bov ikke tidligere været plaget af tyverier fra biler.

I forbindelse med det ene tyveri har gerningsmændene handlet hurtigt. En af de stjålne tasker blev nemlig fundet tømt for værdier på selve kirkegården.

- Desuden fandt en ældre dame og hendes hund en pung tømt for penge på kirkegården. Det er meget frækt, siger Heidi Jensen.

To fredage i rap har der været indbrud i biler, og det er sket på nogenlunde samme tidspunkt.

Heidi Jensen, kordegn i Bov Sogn

Annonce

En sag for menighedsrådet

Der er fornylig også blevet fundet en anden tømt taske på kirkegården i Bov. Den var dog ikke fra fredags-tyverierne.

- Det viste sig, at den stammede fra et indbrud i en bil, der holdt parkeret i Kruså, siger Heidi Jensen.

Menighedsrådet i Bov Sogn er naturligvis blevet informeret om tyverierne, og de vil nu blive sat på dagsordenen.

- Tyverierne vil blive taget op i menighedsrådet, og vi vil diskutere, hvad vi kan gøre. Videoovervågning bliver nok for dyrt, men skilte kan absolut være en mulighed, hvor man opfordrer folk til ikke at efterlade værdigenstande i bilerne, siger Kaj Christensen, der er formand for menighedsrådet i Bov Sogn.

Kirkegården i Bov er ikke den første, der bliver hærget af tyve. For et lille års tid siden havde kirkegården i Aabenraa de samme problemer, og her valgte man at sætte en masse skilte op, hvor man advarede folk mod at efterlade værdier i deres biler. Det har tilsyneladende båret frugt.

- Mig bekendt har skiltene haft en effekt. Jeg har ikke hørt om tyverier fra biler siden, siger Morten Hansen, der er administrationschef på Fælleskontoret i Aabenraa Sogn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce