Annonce
Aabenraa

Kirkegård plaget af indbrudstyve: Knuser ruder i biler

To fredage i træk har der været indbrud i biler, der holdt parkeret ved Bov Kirke. Arkiv
Parkerede biler ved kirkegården i Bov er blevet et mål for indbrudstyve. Nu skal menighedsrådet finde en løsning.

Bov: Kirkegården i Bov har et problem. Inden for ganske kort tid er besøgende på kirkegården vendt tilbage til deres bil og har kunnet konstatere, at der har været tyve på spil.

- To fredage i rap har der været indbrud i biler, og det er sket på nogenlunde samme tidspunkt. I begge tilfælde har det været omkring klokken 16.00, siger Heidi Jensen, der er kordegn i Bov Sogn.

Fremgangsmåden har da også været den samme de to fredage. Tyven eller tyvene har knust en siderude i de parkerede biler, og fra begge biler blev der stjålet tasker.

- Den ene taske var endda skjult under et sæde, siger Heidi Jensen og tilføjer, at så vidt hun husker, så har kirkegården i Bov ikke tidligere været plaget af tyverier fra biler.

I forbindelse med det ene tyveri har gerningsmændene handlet hurtigt. En af de stjålne tasker blev nemlig fundet tømt for værdier på selve kirkegården.

- Desuden fandt en ældre dame og hendes hund en pung tømt for penge på kirkegården. Det er meget frækt, siger Heidi Jensen.

Annonce
To fredage i rap har der været indbrud i biler, og det er sket på nogenlunde samme tidspunkt.

Heidi Jensen, kordegn i Bov Sogn

En sag for menighedsrådet

Der er fornylig også blevet fundet en anden tømt taske på kirkegården i Bov. Den var dog ikke fra fredags-tyverierne.

- Det viste sig, at den stammede fra et indbrud i en bil, der holdt parkeret i Kruså, siger Heidi Jensen.

Menighedsrådet i Bov Sogn er naturligvis blevet informeret om tyverierne, og de vil nu blive sat på dagsordenen.

- Tyverierne vil blive taget op i menighedsrådet, og vi vil diskutere, hvad vi kan gøre. Videoovervågning bliver nok for dyrt, men skilte kan absolut være en mulighed, hvor man opfordrer folk til ikke at efterlade værdigenstande i bilerne, siger Kaj Christensen, der er formand for menighedsrådet i Bov Sogn.

Kirkegården i Bov er ikke den første, der bliver hærget af tyve. For et lille års tid siden havde kirkegården i Aabenraa de samme problemer, og her valgte man at sætte en masse skilte op, hvor man advarede folk mod at efterlade værdier i deres biler. Det har tilsyneladende båret frugt.

- Mig bekendt har skiltene haft en effekt. Jeg har ikke hørt om tyverier fra biler siden, siger Morten Hansen, der er administrationschef på Fælleskontoret i Aabenraa Sogn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Esbjerg

Brev sendt til to ministre: Esbjerg Kommune beder staten om hjælp til oversvømmelser

Annonce