Annonce
Tarm

Kirkegårdens julepynt fik masser af opmærksomhed: Men det gjorde et lille skilt ved siden af ikke

Juleudsmykkningen i 2020 var en julekrybbe i menneskestørrelse. Men en indsamling ved siden af trak ikke nær så meget opmærksomhed. Arkivfoto: Christian Baadsgaard
Kirkegårdens ansatte ville gerne hjælpe udsatte børn, og de satte derfor et indsamlingsskilt op ved det landskendte julepynt. Men kun få hundrede kroner kom ind.
Annonce

TARM: Opmærksomhed er der meget af, når personalet på Tarm Kirkegård hvert eneste år laver julepynt. Både på Facebook, men især også fra besøgende, der kommer fra hele landet for at se pynten ved fællesgravstedet og ved flagstangen.

Al den opmærksomhed måtte kunne bruges til noget mere, mente personalet, der i det gode formåls tjeneste satte et lille skilt op ved dekorationen med et nummer, hvor folk helt frivilligt kunne sende et valgfrit bidrag til Børnesagens Fællesråd.

Organisationen støtter udsatte familier med julehjælp og konfirmationshjælp, og hvert år til jul modtager Børnesagens Fællesråd mange flere ansøgninger om julehjælp, end den kan opfylde.

Men selvom det har vrimlet med besøgende, som gerne vil se julepynten, er det ikke at mærke på indsamlingen. Kun få hundrede kroner er det blevet til.

Kirken håber stadig, at der kan blive noget til de allermest udsatte og har i et opslag på Facebook skrevet, at julepynten er der indtil 1. marts, og at de ansatte håber, at den store opmærksomhed kan smitte af på den gode sag.

- Det er noget helt nyt, men vi ved også, at det tager sin tid, inden det bundfælder sig, siger menighedsrådsformand Kirsten Kolby om det beskedne resultat ind til videre.

Annonce

Delt adskillige gange

Julepynten, som står på kirkegården lidt over en måned endnu, består af et stjerneskud og en julekrybbe i gran, der er lavet i menneskestørrelse.

Udover at det har trukket meget medieomtale, har det også fået stor succes på Facebook. Tarm Kirkes opslag er nået ud til 675.000 personer, blevet liket af 3400, fået næsten 900 kommentarer og er blevet delt 3500 gange.

Om 10 måneder er personalet ved Tarm Kirkegård i fuld gang med at planlægge julepynten igen, som præsenteres hvert år anden søndag i advent.

Her er det også tanken, at der kommer til at være et tiltag med velgørenhed, men hvem det så skal tilfalde, er ikke besluttet, men det er vigtigt, at den store opmærksomhed også kommer nogle til gavn, som har brug for det.

- Jeg er glad for, at kirken har et personale, der tænker så langt, siger Kirsten Kolby.


Jeg er glad for, at kirken har et personale, der tænker så langt.

Kirsten Kolby, menighedsrådsformand
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce