Annonce
Kultur For abonnenter

Kirkekunst i kilovis er endelig ankommet fra Kina

Skibsforsendelsen med de store nye bronzedøre til Christianskirken i Fredericia er ankommet. Mandag besigtigede kunstneren Bjørn Nørgaard (nr. to fra v.) sit værk i et transitlager i Erritsø. Ved siden af ham indehaver Kjeld Østergaard fra L. Østergaards maskinfabrik, der står for dørrammer og montage. Smed hos Østergaard, Henrik Juul, er i gang med vinkelsliberen for at få den svære emballage brudt, mens Nørgaards assistent, Henrik Keil, lige vender hovedet væk fra gnisterne. Foto: Peter Leth-Larsen
Efter en lang rejse fra Xiamin til Bremerhaven i Tyskland og Københavns Frihavn er Bjørn Nørgaards tunge bronzeportaler klar til ophængning. Mandag pakkede billedhuggeren og hjælpere dem ud. Det tog tid.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce