Annonce
Udland

Kirkemur styrter sammen i Sydafrika og dræber 13

Store regnmængder menes at være skyld i en ulykke, hvor en kirke kollapsede delvist. 13 er døde og 16 kvæstet.

Mindst 13 mennesker er omkommet, efter at en kirke kollapsede delvist i Sydafrika.

Det oplyser redningsmandskab til den sydafrikanske tv-station News24.

Seks kirkegængere er alvorligt kvæstet, mens ti andre har fået mindre kvæstelser, oplyser en talsperson for politiet.

Ulykken skete torsdag aften i byen Dlangubo i regionen KwaZulu-Natal.

Området har været ramt af kraftig storm og tung regn. Uvejret kan have været medvirkende til, at kirken faldt delvist sammen.

- Taget på bygningen kollapsede på grund af de tunge regnskyl i aftes. På nuværende tidspunkt er der i alt 13 døde, siger Lennox Mabaso, der er talsmand for provinsrådet, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Der er forskellige meldinger om, hvorvidt det var taget eller en af murene, der faldt sammen. Politiet i Sydafrika skriver på Twitter, at en mur kollapsede. Det medfølgende billede viser mursten, der ligger spredt ud over kirken.

Tilsyneladende sov ofrene i kirken, da dele af bygningen styrtede ned over dem.

Påskedagene er blandt de travleste i Sydafrikas kirker.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: En tænkepause er trods alt bedre end dum beslutning

Klimaet er udfordret. Danmark har et ansvar for at gøre en forskel for nuværende og for kommende generationer. Men danske politikere har også et ansvar for ikke at træffe beslutninger, der måske er populære på den korte bane, men kontraproduktive på den lange. Regeringen har atter udskudt en beslutning om ny oliejagt i Nordsøen. Den danske stat har i over 40 år givet virksomheder tilladelse til at udvinde olie og gas i Nordsøen. Den forretning har finansieret en betydelig del af velstanden i dette land. I tusindvis af mennesker arbejder i den industri, alene i denne del af landet, og det skal de ikke skamme sig over. De skal nemlig være med til at finansiere fremtiden. Fire selskaber har budt i den ottende runde, som gælder fra 2025 og giver mulighed for at udvinde olie til 2055. Selskaberne var lovet et svar for et halvt år siden. Nu må de vente på ubestemt tid. Regeringen har udbedt sig tænkepause, og det er ærligt talt ikke den værste beslutning, regeringen kunne træffe lige nu. De politiske vinde blæser uansvarlighedens vej, politisk er regeringen under pres af sine støttepartier for at sætte en prop i Nordsø-olien. Vi har fået en enormt ambitiøs klimalov. Danmark vil reducere sit CO2 udslip med 70 procent inden 2030. Problemet er, at ingen kender regningen for den beslutning. Kun ligger det fast, at den bliver stor. Nordsøens olie er sort. Men den er i globalt perspektiv mindre sort end megen anden olie. Udfaser Danmark olie hurtigere end grønne energikilder er konkurrencedygtige på verdensmarkedet, forbedrer det ikke klimaet, tværtimod. Så leverer andre endnu sortere brændstof. Danmark tager sit ansvar som et af verdens rigeste lande alvorligt. Men Danmark fylder uendeligt lidt i det globale klimaregnskab, og det vil i virkeligheden ikke kunne måles på et eneste termometer på kloden i 2030, om Danmark lander på 50 eller 75 procent i 2030. Derimod vil det kunne måles, hvis danske oliemilliarder investeres i grønne investeringer, som kan udkonkurrere olien og gassen. Danmark gør ingen forskel ved at blive fattigere. Men Danmark kan gøre forskel, hvis vi sætter vores velstand ind på at finde løsninger – også for de mange, mange andre.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];