Annonce
Kolding

Kirker samler brugt konfirmationstøj ind og sælger billigt videre: Klima og økonomi tilgodeses

Dorthe Kock, til venstre, og Ester Due ser på et par af de i alt 27 konfirmationskjoler, som en butik har doneret til Stop tøjspildsprojektet. De understreger dog, at det ellers er planen med projektet, at det er tidligere konfirmander, der skal donere deres brugte konfirmationstøj til projektet, der både kommer klimaet og mindrebemidlede familier til gavn. Foto: Søren Gylling
Hos Kolding Provsti sætter to medarbejdere gang i indsamling af brugt konfirmationstøj. Det bliver solgt videre til unge, der tænker på klima og bæredygtighed, og til konfirmander, der ikke har råd til dyre kjoler og jakkesæt.

Kolding: Klima, bæredygtighed og mulighed for økonomisk pressede familier for at få fingre i billigt konfirmationstøj til deres børn.

Det er nøgleordene i et nyt initiativ, som to ansatte ved kirker i Kolding nu sætter i gang, og som både har rod i bæredygtighed og omtanke for fattige familier.

Kirkemedarbejder i Kristkirken, Dorthe Kock, og kirke- og kulturmedarbejder i Skanderup Kirke, Ester Due, står bag projektet, som kommer til at dække alle kirker i Kolding Kommune.

I forbindelse med projekt "Stop tøjspild" kan tidligere konfirmander aflevere deres brugte konfirmationstøj hos deres lokale kirke, i Kristkirken eller Skanderup Kirke. Herefter vil det blive renset og eventuelt repareret, inden det bliver sat til salg ved nogle events, som formentlig kommer til at finde sted i slutningen af i år.

Vi vil også gerne prøve at udligne forskellene mellem de bedre bemidlede og mindre bemidlede

Ester Due

Klimaet

For Dorthe Kock og Ester Due er det vigtigt, at initiativet ikke kun ses som en støtte til mindrebemidlede familier, så de for eksempel ikke skal ud og bruge flere tusinde kroner på en konfirmationskjole.

Klimaaspektet er også væsentligt, understreger de og henviser til, at klima og genbrug er vigtigt for en del unge.

Selv om de understreger, at initiativet ikke decideret skal ses som et hjælpeprojekt, spiller det sociale aspekt dog også ind for dem.

- Vi vil også gerne prøve at udligne forskellene mellem de bedre bemidlede og mindre bemidlede. I dag bliver forskellene set mere tydeligt, og vi vil gerne sikre, at alle kan få lov til at blive konfirmeret. Jeg håber derfor, at det bliver en trend og smart at gå i genbrug, for så bliver forskellene mindre tydelige, siger Ester Due og tilføjer, at hun selv har teenagebørn, hvor genbrugstanken "lever i bedste velgående."

Annonce

Lille pris

Lige nu har kvinderne bag tøj-initiativet allerede hele 27 konfirmationskjoler hængende klar. Det er helt nye kjoler, som en butik ikke kunne få solgt og derfor har foræret til kirkerne, men ellers er meningen, at der skal være brugt konfirmationstøj på hylderne.

Tøjet vil blive solgt til en billig penge. For eksempel kommer en kjole til at koste 150 kroner, og dermed får provstiet dækket sine udgifter til blandt andet rensning og eventuelle reparationer.

Ved at tage en mindre sum penge for konfirmationstøjet tager man hensyn til folks værdighed, mener Dorthe Kock, der samtidig understreger, at med denne pris "kan alle være med."

Dorthe Kock og Ester Due planlægger at lave nogle events i slutningen af i år, hvor kommende konfirmander kan komme og se det brugte konfirmationstøj og købe det. Foto: Søren Gylling
Annonce
Erhverv For abonnenter

2020 blev det bedste år for Kolding Lufthavn i ti år: Vi har set flere forretningsrejser, hvor de har samlet 4-5 mand i et jetfly

Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Legolands teknikere ordner alt fra videoovervågning til årets nyeste forlystelser: - Det er ligesom at få noget fra Ikea

Annonce