Annonce
Kolding

Nyt projekt skudt i gang: Kirker samler penge ind til konfirmander fra fattige familier

Er man økonomisk presset, og har man samtidig et barn, der snart skal konfirmeres, kan der være en håndrækning på vej fra menighedsplejen i Kolding Provsti. De søsætter nu projekt, hvor de vil forsøge at skaffe penge til en pulje, hvor familier uden mange midler kan søge om støtte til deres barns konfirmation. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard
Kolding Provstis menighedspleje sætter helt nyt projekt i gang og vil samle penge ind til konfirmander fra økonomisk pressede familier, der fremover kan søge om hjælp til, når de skal holde konfirmation.

Kolding: Det er ikke let at være kommende konfirmand eller forældre til en kommende konfirmand og samtidig have yderst begrænset med penge, når konfirmationen nærmer sig.

Især ikke når man kan se, at pengene fosser i en lind strøm, når kammeraterne skal have nyt tøj, bestiller feststedet, mad, får store gaver og bliver hentet i dyre vogne ved kirken.

I Kolding Provstis menighedspleje er man opmærksom på de uligheder, der er mellem konfirmanderne i hele kommunen, og derfor sætter man nu et helt nyt projekt i søen, som skal hjælpe konfirmander fra familier uden mange midler.

Det sker under overskriften "Konfirmation for alle" og betyder, at provstiets menighedspleje nu går i gang med at søge blandt andet fonde og lokale organisationer om penge til en pulje, som forældre til kommende konfirmander herefter kan søge om tilskud fra.

Hjælp til konfirmander

  • Hvis man gerne vil donere penge til eller høre mere om den konfirmationshjælp, som Kolding Provstis menighedspleje, planlægger at sætte i gang, kan man henvende sig til koordinator for menighedsplejen, Hanne Refshammer McCollin.
  • Man kan skrive til hende på følgende mailadresse: hrm@km.dk

Skruet stort op

- Formålet er at gøre det muligt for alle, der ønsker det at blive konfirmeret, siger koordinator i Kolding Provstis menighedspleje, Hanne Refshammer McCollin.

Men det er det jo i forvejen, da det er jo gratis at blive konfirmeret. Hvorfor gør I det så?

- Vi bor i et samfund og en kultur, hvor konfirmationen har fået en kæmpe betydning. Det er dejligt, at folk gør det festligt, men det er også blevet skruet så stort op, at nogle familier føler, at de ikke kan være med, siger Hanne Refshammer McCollin.

Hun peger på, at børn er loyale og godt ved, når økonomien er for presset til at kunne gøre noget stort ud af konfirmationen, og for at lette situationen for deres forældre kan det få nogle unge til at melde ud, at de ikke vil konfirmeres.

- Vi har ikke lavet nogen undersøgelser om det, men det er en mavefornemmelse, jeg har. For nogle kan det også være sådan, at jo mere konfirmationen nærmer sig, jo mere klemmer det. Det er sørgeligt, mener Hanne Refshammer McCollin.

Annonce

Får slagside

Er det en falliterklæring for kirken, at det er nødvendigt med det her initiativ?

- Nej. Det er jo ikke sådan, at præsterne lægger op til, at konfirmanderne skal hentes i hestevogn eller helikopter. Kulturen er bare sådan. Vi som kirke er glade for interessen for konfirmationer, men vi kan også se, at det let går hen og får en slagside. Desuden er det med at hjælpe jo ikke nyt for kirken, siger Hanne Refshammer McCollin.

Hvis menighedsplejen får held til at samle penge ind til konfirmand-hjælpen, bliver det muligt at søge om et økonomisk tilskud til sit barns konfirmation for dem, der har et barn, som skal konfirmeres til næste år.

Menighedsplejen vil udforme et ansøgningsskema, og herefter vil bestyrelsen for menighedsplejen i Kolding Provsti tage stilling til hver enkelt ansøgning. Hun understreger, at der ikke bliver tale om kæmpe tilskud, man kan få.

- Vi håber, vi kan give cirka 1500 kroner til dem, vi giver hjælp. Jeg ved, at 1500 kroner for eksempel kan gøre forskellen på, hvem man kan invitere til konfirmationsfesten, siger Hanne Refshammer McCollin.

Koordinator i Kolding Provstis menighedspleje, Hanne Refshammer McCollin, skal nu i gang med at samle penge ind, som menighedsplejen vil bruge til støtte for konfirmander, der kommer fra familier uden mange penge. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Annonce
Erhverv For abonnenter

2020 blev det bedste år for Kolding Lufthavn i ti år: Vi har set flere forretningsrejser, hvor de har samlet 4-5 mand i et jetfly

Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Legolands teknikere ordner alt fra videoovervågning til årets nyeste forlystelser: - Det er ligesom at få noget fra Ikea

Annonce