Annonce
Kolding

Kirsten er ambassadør: Vigtig at kunne fortælle kunderne om byen

Kirsten Gellert er indehaver af Smuksakk, og hun var glad for at være til ambassadørmøde sammen med en ansat fra butikken i Kongensgade. Arkivfoto: Soffi Chanchira Larsen

Når der er kunder hos Smuksakk, er der ofte tale om turister, og dem vil indehaver Kirsten Gellert gerne give en god oplevelse af besøget i Christiansfeld. Derfor har hun meldt sig til Christiansfeld Centrets ambassadørkorps.

Christiansfeld: Hun indrømmer, at det ikke er samtlige byens vigtige årstal, der sidder lige på rygraden, men i store træk kan butiksindehaver Kirsten Gellert godt genfortælle Christiansfelds historie. Og hun kan også fortælle turisterne, hvor de skal gå hen, når de er på besøg i byen.

Det er vigtigt, mener hun, at byens borgere kan træde til at hjælpe turisterne, så deres besøg i Christiansfeld bliver så godt som muligt. Derfor havde Kirsten Gellert også valgt at tage med, da Christiansfeld Centret forleden holdt sin første aften for medlemmer af centrets helt nye ambasssadørkorps.

Aftenen bød blandt andet på en guidet tur rundt i Christiansfelds gader. Kristen Gellert havde valgt også at tage en ansat med til mødet, så de begge har fået den samme viden at trække på.

- Vi føler os selvfølgelig som ambassadører for Christiansfeld i forvejen, men det kan aldrig skade at blive klædt på med lidt mere viden, siger Kirsten Gellert:

- Det er vigtigt for os, at turisterne føler sig så velkommen som muligt. Det er mit indtryk, at de allerede har en god oplevelse af at komme her, for vi hører tit fra kunderne, at de er blevet taget godt imod i Christiansfeld.

Vi føler os selvfølgelig som ambassadører for Christiansfeld i forvejen, men det kan aldrig skade at blive klædt på med lidt mere viden.

Kirsten Gellert, Smuksakk

Mændene venter

Kirsten Gellert er indehaver af tøjforretningen Smuksakk i Kongensgade, og da turisterne ofte ankommer som par, så sidder manden og venter, mens kvinderne prøver tøj.

- Så er det en god ting, at vi kan fortælle manden lidt om Christiansfeld, mens kvinderne er ved at prøve tøj. Og hvis folk så har lyst til at gå mere i dybden med historien, kan vi jo altid sende folk hen i Christiansfeld Centret.

- Hvilke spørgsmål får I typisk fra turisterne?

- Vi bliver spurgt, hvad de bare må se, nu hvor de er i Christiansfeld. Og de vil også gerne høre, hvorfor byen er med på Unescos liste over verdensarv.

- Og det kan du klare på flere sprog?

- Jeg kan i hvert fald klare mig på både tysk og engelsk, smiler Kirsten Gellert.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce