Annonce
Tarm

Kirsten råbte op om urimelige restriktioner: Nu takker hun ministeren for at have lyttet

Kirsten Kolby glæder sig over, at familier ikke længere skal sortere i, hvem der må komme med i kirke ved konfirmationer og begravelser. Arkivfoto: Kaj Poulsgaard
Nu ophæves de sidste restriktioner i kirkerne. Det glæder menighedsrådsformand Kirsten Kolby, der forleden skrev et åbent brev til kirkeminister Joy Mogensen.

TARM: Nu er det slut med at skulle sortere i familier og venner, hvis der skal være konfirmation eller begravelse. Onsdag ophævede kirkemister Joy Mogensen (S) de sidste restriktioner i kirkerne, men forinden var et oprør begyndt at brede sig i det kirkelige landskab.

I Tarm sagde menighedsrådsformand Kirsten Kolby til kirkens ansatte, at hun ville lukke øjnene, hvis de begik civil ulydighed. Samtidig skrev hun et et åbent brev til kirkeministeren.

Og derfor er Kirsten Kolby særdeles godt tilfreds med at Joy Mogensen nu har ophævet restriktionerne.

Annonce


Jeg har det godt med at have været med til at lægge pres.

Kirsten Kolby, menighedsrådsformand i Tarm


- Jeg er glad for, at det er gået, som det er gået. Jeg tror nu ikke kun at det er mig, der er årsag til det, men at det er alt det pres, der er blevet lagt på ministeren. Jeg har det godt med at have været med til at lægge pres, siger Kirsten Kolby, der takker Joy Mogensen for at have lyttet.

I Tarm er der konfirmationer over de kommende weekender, og på lørdag får konfirmanderne gavn af, at restriktionerne er ophævet. Kirsten Kolby er meget glad for på familiernes vegne, at de ikke længere skal sortere i hvem der skal med, ligesom hun er glad for, at familier ved begravelser ikke længere skal sortere i pårørende.

Det kunne gå an, da smitten var på sit højeste, men i takt med at restriktionerne forsvandt andre steder, har det ikke givet mening, mener hun.

Rigtig mange har givet deres støtte til Kirsten Kolby, dels via Facebook, men også mennesker, hun har mødt i byen. Dog har der også været et fåtal, som ikke har været enige, men Kirsten Kolby er erfaren i at deltage i den offentlige debat, blandt andet fra dengang, hun var socialudvalgsformand i den gamle Egvad Kommune.

- Sådan er det, når man stikker næsen frem. Der er da nogle, der har skrevet til mig på Messenger, og det har ikke været særligt rart, men jeg har det godt med at have givet min mening til kende, fastslår Kirsten Kolby.

Annonce
Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Slut med at rense alger af tagene i landsby: Det løber direkte ud i ny regnvandssø

Haderslev For abonnenter

Kandis-Johnny overvældes stadig af bandets trofaste fans: Efter koncerterne går vi frem til vores fans - andre bands går backstage

Billund

Brand blev opdaget, da videoovervågningen forsvandt: Der var kun røg, da brandvæsnet nåede frem

Kultur

Hanson gav Vejen fest i midtbyen: Diskoteksejer håber, musikevent kan blive en tradition

Haderslev

Sårbare og udsatte unge sikres hjælp: Unge på Sporet er tilbage på sporet

Team Esbjerg For abonnenter

Team Esbjerg-profil melder sig klar til CL-braget i Frankrig: - Jeg synes, at vi har rigtig fine muligheder

Kolding

Velhavere viser stribevis af sportsvogne frem i Kolding

Sport

Danmark er finaleklar i Speedway of Nations efter drama

Varde For abonnenter

Kampen om Andelskassen bliver langvarig: Spar Nord Bank er tålmodige og opgiver ikke overtagelse

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

Kultur

Koncert-abstinenser i Vejen: Amtoft åbnede festen og savner et spillested i Vejen

Annonce