Annonce
Esbjerg

Kitesurfere på spring: Endelig kom vinden

Med frisk vind fra vest ved Sædding Strand, var vejret perfekt til en omgang kitesurfing for Jacob Simonsen. Foto: Jacob Schultz
For kitesurferen har det varme og vindstille efterårsvejr været kedeligt. Men nu er der kommet mere vind i sejlene.
Annonce

Esbjerg: Der er skumtoppe ligeså langt, øjet rækker, og sandkornene fyger henover Sædding Strand. To kitesurfere i våddragter rider med høj fart henover bølgetoppene, trukket af drager. En ung mand kommer vadende ind gennem den brusende brænding.

- Det er godt at slå tankerne fra, og opleve friheden, siger Jacob Simonsen. Han er plaskvåd efter flere gange i baljen, men smilet er ikke blevet vasket væk.

Med frisk vind fra vest ved Sædding Strand, var vejret perfekt til en omgang kitesurfing for Jacob Simonsen. Foto: Jacob Schultz

Jacob har barselsorlov, efter han blev far til en dreng torsdag i sidste uge. Han har her til middag frikvarter fra bleer og omsorg, indtil hans ældste barn skal hentes i dagplejen.

Den fritid skal bruges på vandet.

- Jeg kigger dagligt på DMIs vejrudsigter og Port Esbjergs vindmålinger for at se, om der kommer vejr til kitesurfing, indrømmer den nybagte far.

Annonce

Vær i øjeblikket

Den sidste uge har det været usædvanligt stille, så derfor greb han chancen i dag, selvom vinden med 12-15 sekundmeter er til den friske side til hans drage, som er på ni kvadratmeter.

Der er mange skrevne og uskrevne regler ved kitesurfing. Det er afgørende at kende vigereglerne, når man skøjter henover bølgetoppene i høj fart. I forgrunden er det Michael Holmegaard, som passerer Jacob Simonsen. Foto: Jacob Schultz

Men sikkerheden er vigtig for den unge mand, som er ansat som maskiningeniør hos Viking i Esbjerg. Han tager aldrig på vandet alene, hvis der ikke er andre kite-surfere, og favoritstedet er netop her, hvor man ved normal vandstand kan bunde 500 meter ud fra stranden.

- Min kæreste og jeg er gode til at give hinanden plads og rum, mener den 28-årige esbjergenser.

- Mens man er ude, må man fokusere 100 procent på øjeblikket, så derfor er man helt nulstillet, når man kommer hjem til familien, siger han.

Jacob Simonsens kom på flyveture med sit bræt i over 10 meters højde over bølgerne. Foto: Jacob Schultz


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Annonce