Annonce
Varde

Kjeld fejrer 40 år som soldaterhjemsleder

Kjeld Nørgaard har den 1. december 40 års jubilæum som leder af KFUM's Soldaterhjem. Privatfoto
Kjeld Nørgaard har 1. december 40 års jubilæum som leder af KFUM's soldaterhjem. De seneste 20 år er foregået på Soldaterhjemmet i Oksbøl.
Annonce

Oksbøl: 1. december har Kjeld Nørgaard været leder af KFUM’s Soldaterhjem i 40 år. Gennem de seneste 20 år har Kjeld været leder på KFUM’s Soldaterhjem i Oksbøl, der dagligt har 200-300 besøg. Det oplyser soldaterhjemmet i en pressemeddelelse.

Gennem alle årene har Kjeld Nørgaard oplevet det som en meningsfuld opgave og en vigtig mission. I Forsvaret kender man til at arbejde ud fra en mission, men på KFUM’s Soldaterhjem har man også en kristen forståelse af dette begreb.

Kjeld er uddannet landmand, født og opvokset i Ravnstrup ved Viborg. Da Kjeld i 1980 blev assistent på KFUM’s Soldaterhjem i Sandholm, fik han for alvor øjnene op for, hvordan hjemlige rammer kan være et godt udgangspunkt for at dele det kristne evangelium med soldater. Fra 1980-81 var Kjeld leder af KFUM’s Soldaterhjem i Avedøre, og fra 1981-1995 havde han samme rolle på KFUM’s Soldaterhjem i Jonstrup.

I 1995 lukkede lejren i Jonstrup og KFUM’s Soldaterhjem der. Kjeld Nørgaard flyttede til hjemegnen for at overtage KFUM’s Soldaterhjem i Viborg. Da Viborg Kaserne lukkede i 2000, havde Kjeld Nørgaard en kort pause fra soldaterhjemsarbejdet, før han i 2001 overtog ledelsen af KFUM’s Soldaterhjem i Oksbøl.

De mange soldater i Oksbøl giver ofte meget stor travlhed på KFUM’s Soldaterhjem. Soldaterhjemmet var meget slidt, før Kjeld Nørgaard i 2007 stod for at bygge et helt nyt soldaterhjem, der ligger midt inde på kasernen.

Annonce

Uden mad og drikke

Et karakteristika for KFUM’s Soldaterhjem i Oksbøl er de store mængder mad og drikkevarer, der ryger igennem KFUM’s hjemlige rammer. Hen over året er der ofte store øvelser i Oksbøl, som betyder ekstra pres på soldaterhjemmet. En særlig begivenhed er Åben Hede-arrangement hver sommer, når ikke corona aflyser det, og her står Kjeld Nørgaard i spidsen for salg af mad og drikkevarer til de mange tusinde besøgende godt hjulpet af mange frivillige soldatervenner, der samtidig udgør baglandet for KFUM’s Soldaterhjem.

På trods af karrierens store begivenheder fremhæver soldaterhjemslederen det daglige arbejde.

- Fællesskabet og samarbejdet med medarbejderne, kolleger og soldater har været den største oplevelse for mig, udtaler Kjeld Nørgaard i pressemeddelelsen, der mener, at have fundet hans plads i livet.

En del af det daglige arbejde er også ledelsesopgaver. Gennem årene har Kjeld ansat 250 medarbejdere. De fleste er unge mennesker, der har arbejdet på soldaterhjemmet et år for at blive godt rustet til videre uddannelse. I øjeblikket arbejder der fem unge medarbejdere og en voksen assistent sammen med Kjeld Nørgaard på KFUM’s Soldaterhjem i Oksbøl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Aabenraa For abonnenter

Juristen Ali fra Sønderjylland blev nævnt som rollemodel af Ellemann på direkte tv

Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce