Annonce
Kultur

Kløften famler i blinde: -Hvis vi kan gennemføre festivalen i 2021 bliver det en corona-dyr omgang

Arkivfoto: Ludvig Dittmann.
Kløften Festivalen har nu, fire måneder før musikarrangementet, ikke offentliggjort et eneste musiknavn.

HADERSLEV: Kløften Festivalen har i dag, fire måneder inden musik-arrangementet, der i årevis har samlet 8000 betalende gæster i Haderslevs centrale parkanlæg, ikke sat et eneste navn på plakaten.

Det er festivalen blevet frarådet, forklarer formanden:

- Vi har fået at vide af Kulturministeriet, at vi skal fortsætte planlægningen, men gøre det med omtanke og ikke indgå aftaler, vi ikke kan komme ud af.

Sådan siger Anette Kastbjerg.


Vi ved ikke, hvad vi skal skrive i kontrakterne, for at vi kan være sikre på at kunne få støtte, hvis det hele ender med at blive aflyst.

Anette Kastbjerg, Kløften Festivalen


- Hvad vi har fået at vide, er, at de øvrige partier er blevet inviteret til forhandlinger, og at man arbejder på at forlænge den nuværende hjælpepakke.

Annonce

Ikke klogere

Den melding gør ifølge Anette Kastbjerg ikke festivalarrangørerne ret meget klogere: En hjælpepakke med politiske løfter om penge skal følges op af en bekendtgørelse, der sætter anderledes nøjagtige og sværere forståelige rammer:

- Da Mette Frederiksen i marts 2020 sagde, at der kom en hjælpepakke, fik vi, som jeg husker det, bekendtgørelsen omkring 4. juni. (Kløften Festival afholdes i sidste weekend i juni. Red.) Vi kender ikke ordlyden i sådan en bekendtgørelse. Vi ved ikke, hvad vi skal skrive i kontrakterne, for at vi kan være sikre på at kunne få støtte, hvis det hele ender med at blive aflyst.

Kløften Festivalens frustration deles af brancheorganisationen for musikfestivalerne, Dansk Live, hvor sekretariatets chef Esben Marcher tidligere i år sagde:

- Vi mangler stadig en plan, som festivalerne og spillestederne kan arbejde ud fra. Og særligt mangler vi en garanti for økonomisk kompensation til festivalerne, hvis de bliver aflyst. Alt for mange arbejder p.t. nærmest i blinde og med en alt for stor økonomisk usikkerhed. Tiden er ved at løbe ud, og vi risikerer alvorlige konsekvenser for hele branchen.”

- Vi skal generere et overskud svarende til vores momsfritagelse. Det er betingelsen for at være fritaget for moms, siger Anette Kastbjerg.

Hvis meget er usikkert, er hun til gengæld sikker på én ting:

Hvis Kløften Festival 2021 gennemføres, bliver den dyrere end tidligere festivaler.

Formanden forudser, at der skal ansættes langt flere mennesker til at sikre, at gæsterne har corona-pas, der skal gennemføres massevis af kviktests, og formentlig skal der investeres mange penge i bedre hygiejne på pladsen ikke mindst omkring toiletområderne.

Dertil er eventuelt kommende restriktioner endnu en sort hest på festivalpladsen: Der skal nemlig lukkes mindst 8000 betalende gæster ind, da Kløften festivalen ikke bliver billigere at arrangere og pladsen ikke billigere at opbygge, fordi man begrænser antallet af gæster. Og ikke mindst: Musikerne vil stadig have det samme i honorar.

- Hvor længe kan I trække den?

- Svært at sige. Antallet af mennesker på pladsen . . . jamen, kravene kan jo ændre sig over 14 dage eller en uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Speedway For abonnenter

Gense årets første speedwayløb med kvalifikation til EM og VM

Annonce