Annonce
Haderslev

Kløften Festival: Lyden af Stones og et foryngret Souvenirs

25 år gamle Souvenirs vender tilbage - tilsat nyt blod i form af trommeslager Gitte K., forrest til højre, bassist Lærke Kobberup, yderst til venstre Karl Bonde Torp, bagest, på keyboards. Pr-foto
Souvenirs fejrer 25 års jubilæum på Kløften Festivalen. Og så vil Beatles, Rolling Stones og Bob Dylan også lyde ud over festivalpladsen.

HADERSLEV: Årets Kløften festival står i jubilæernes tegn. Foruden Kløftens eget 40 års-jubilæum har et af de deltagende orkestre, Malurt, nået samme alder, og nu melder endnu en jubilar sig, nemlig Souvenirs, der har rundet de 25 år.

Gruppen, der dengang var en duo bestående af Sofie Bonde og Nils Torp, slog igennem i begyndelsen af 1990erne med ørehængere som "Jeg troede, du var hos Michael" og, "Jeg hader Susanne". Nu er der gået så mange år, at Sofie og Nils' søn, Karl Bonde Torp, 19, er med på keyboards, ligesom Souvenirs er blevet foryngret med den 18-årige bassist Lærke Kobberup. Bag trommerne sidder Gitte K.

Annonce

Stones og Dylan

Et særligt musikalsk jubilæum i 2019 var 50-året for udgivelsen af Beatles-albummet "Abbey Road", og derfor spiller det lokale The Beatles Story på festivalen i juni.

Beatles' samtidige, Rolling Stones, har nu også fået sit hyldestband, der som forskud på en turné i 2021 spiller på Kløften Festivalen. Orkesteret er dannet af den tidligere Baal-ankermand Bjørn Fjæstad, sangeren og skuespilleren Jimmy Jørgensen, sangerinden Dicte og musikeren Bobo Moreno, og sammen med en række backingmusikere spiller de nogle af Rolling Stones' største hits.

Det tredje rockikon, der kommer til at lyde på Kløften, bliver Bob Dylan. Hans tidligere guitarist og kapelmester Billy Cross har slået pjalterne sammen med trioen Dissing og Las for at nyfortolke nogle Bob Dylans mange klassikere.

Koncerten gennemføres naturligvis med et Hammond-orgel som en del af instrumenteringen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce