Annonce
Haderslev

Kløften-formand: Vi er utroligt kede af det

Der bliver ingen guitar- eller bazzsoloer på Kløften denne sommer. Festivalens skulle ellers have fejret sit 40-års jubilæum, men det satte coronaen en stopper for. Foto: Jacob Schultz
Arrangørerne bag Kløften Festival havde frygtet det, men håbede til det sidste, at en aflysning af årets festival, som også var en markering af festivalens 40-års jubilæum, kunne afværges. Nu arbejdes der hen mod 2021.
Annonce

HADERSLEV: "Hva' gør vi nu lille du?" Det er arrangørgruppen bag Kløften Festival i fuld gang med at finde ud af, da det i aftes blev kendt, at der udstedes forbud mod at afvikle sommerens festivaler og arrangementer.

De gæve folk bag Kløften Festival havde frygtet det, men håbede til det sidste, at en aflysning af årets festival, som også var en markering af festivalens 40-års jubilæum, kunne afværges.

- Det gjorde ondt, og gik lige i hjertet, da beskeden kom i aftes, fordi Kløften Festival betyder så meget for os alle. Det er jo vores ekstra barn, forklarede festivalens formand Anette Kastbjerg dagen derpå.

Men allerede mandag aften trak bestyrelsen i arbejdstøjet og gik i praksismode, gravøllen må vente.

- Bestyrelsen holdt mandag aften virtuelt bestyrelsesmøde. vi indledte selvfølgelig med at bande lidt, men vi må videre. Nu er vi ved at gennemgå kontrakterne, og har i den forbindelse søgt juridisk bistand. Derudover holder vi øje med hjælpepakkerne, hvis de forlænges, kan vi måske komme i betragtning, og det vil kunne gøre en forskel, forklarer Anette Kastbjerg, og uddyber:

Det er ikke blot kontrakter med musikerne der skal gennemgås, vi har også flerårige kontrakter om blandt andet sceneudstyr, grej med mere, og vi skal i dialog med vores leverandører, som også bliver klemt, fordi de har deres højsæson i den periode.

Jeg er virkelig trist over, at vi i år ikke kommer til at støtte det lokale forenings- og kulturliv og humanitære formål. Sidste år delte Kløften Festival over 800.000 kroner ud til det lokale foreninger og lokale humanitære formål, hvilket gav dem muligheder for eksempelvis at købe udstyr eller lignende, som de ellers ikke ville have haft råd til. Vi plejer også at dele overskudsmaden ud til hjemløse efter festivalen, det bliver der heller ikke noget af, og det er konsekvenser, som man måske glemmer i det store billede, men de betyder rigtig meget.

Anette Kastbjerg, formand for Kløften Festival

Annonce

Lokal støtte

Anette Kastbjerg påpeger at den aflyste festival også får konsekvenser for kommunens øvrige foreningsliv:

- Jeg er virkelig trist over, at vi i år ikke kommer til at støtte det lokale forenings- og kulturliv og humanitære formål. Sidste år delte Kløften Festival over 800.000 kroner ud til det lokale foreninger og lokale humanitære formål, hvilket gav dem muligheder for eksempelvis at købe udstyr eller lignende, som de ellers ikke ville have haft råd til. Vi plejer også at dele overskudsmaden ud til hjemløse efter festivalen, det bliver der heller ikke noget af, og det er konsekvenser, som man måske glemmer i det store billede, men de betyder rigtig meget.

Men midt i tristheden varmer det også med det mange støttende beskeder hun og de andre har modtaget fra hjælpere og gæster.

- Det viser os, at Kløften Festival betyder noget for rigtig mange, og det gør det værd at kæmpe for, og der arbejdes hen mod en Kløften Festival i 2021, fastslår Anette Kastbjerg.

Hun og de andre er ved at lægge en plan for, hvad der skal ske i forhold til allerede solgte billetter. Om de refunderes og hvordan, eller de kan overføres til 2021.

- Det er vi alt sammen ved at undersøge, og vi melder ud, så snart vi har det hele på plads. det er bare vigtigt, at det bliver undersøgt til bunds og gjort på en ordentlig måde, derfor har vi lige brug for lidt tid. Men så snart vi ved det, melder vi ud, siger Anette Kastbjerg, der ikke lægger skjul på, at det bliver en tør og tom sommer.

Der arbejdes dog hen mod en Kløften Festival 2021 og alle stærke kræfter forenes i at få den på plads. Arkivfoto: Jacob Schultz
Kløften er et af Haderslev Kommunes vartegn. Den er en institution i sig selv. Arkivfoto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Annonce