Annonce
Haderslev

Kløften Havefestival besætter den indre by på lørdag: planlægger sidespring og jumping gin

Randi Helding og Rasmus Degn er så klar til at sætte gang i gaden, så dette års Kløften Havefestival også bliver en rungende succes, der kan skæppe godt i kassen hos kommunens foreninger. Foto: Connie Bøgwad Schmidt
Der er lagt op til en herlig forfest over to lørdage, når Kløften Havefestival og flere af kommunens foreninger inviterer til sjov i gaden.

HADERSLEV: Det lyder helt storbyagtigt: "Kløften Havefestival besætter den indre by på lørdag". I virkeligheden er det helt nede på jorden, muntert og meget fredeligt, når Kløften Havefestival og et halvt dusin lokale foreninger på lørdag ruller den helt store pallette af aktiviteter ud.

- Vi har været i gang i flere uger, og der er stor opbakning, også til dette års Kløften Havefestival, hvor overskuddet går til foreningerne. Indtil nu har langt de fleste aktiviteter fundet sted på de sociale medier og via web-shoppen sortiment.dk, og det har været forrygende, men de kommende to lørdage bliver der gang i den sådan rent fysisk, så vi kan få et brag af en havefest den 25. juni, forklarer Randi Helding, der igen i år samler havefestivalens tråde.

I år har Kløften Havefestival lånt den tidligere herretøjsbutik "Sam's" på Stormklokken i Haderslev, som desværre er lukket, men med udsigt til formidabelt vejr er Randi Helding og hendes tro væbner Ramus Degn opsatte på, at skabe "forfesten" på selve Stormklokken sammen med et halvt dusin foreninger.

Annonce

Og kreativiteten blomster. Vilstrup UIF inviterer til "sidespringskonkurrence" og "jumping gin" på Gravene, hvor også HMIF MTB, altså mountainbike-afdelingen, ruller sin helt store trackbane ud. Spejderne er klar med bål og pandekager på Gravene, og der vil være musik undervejs.

Boksere og nuttede vovser

Bokseklubben IK Semper sparker til gengæld ... på Stormklokken, hvor også Dansk Politihundeforening møder op med en masse nuttede vovser.

Flere foreninger er til stede på Stormklokken og vil have gang i aktiviteter, der kan blive til klingende mønt for Kløften Havefestival, som i år giver al overskud til foreninger i Haderslev Kommune.

En del af overskuddet kommer fra salg af merchandise, som webshoppen sortiment.dk har taget hånd om. Men på lørdag man du komme til at røre ved varerne, inden du sætter gang i en mobilePayoverførsel.

- Vi har i år solgt meget mere merchandise, end vi gjorde sidste år, fortæller Rasmus Degn fra sortiment.dk.

Han har i år været Randi Helding uundværlige højre hånd, og har taget sig af al administrationen. Det har Randi sat pris på:

- Rasmus og Kent (Degn, red.) har taget en stor del af slæbet. Det gjorde de også sidste år, men i år har Rasmus været dedikeret til Kløften Havefestival, og det har betydet, at jeg kunne gå lidt tidligere i seng, selv om det er lange dage, fortæller Randi Helding med et stort smil.

Hun glæder sig til at sætte gang i gaden og opfordrer alle til at kigge forbi Stormklokken eller Gravene.

- Det bliver bare kanon, lyder det fra Helding.

Hvis du gerne vil støtte havefestivalen og dermed kommunens foreninger kan du til hver en tid overføre et valgfrit beløb til MobilePay nummer 662730.

Lørdag den 19. juni vil der også være gang i gaden. Denne gang med ølsmagning på havnen.

Du kan følge havefestivalens vilde aktiviteter i Facebookgruppen Kløften Havefestival. Hvis ikke du er medlem af gruppen, kan du anmode om at blive det. Så skal du straks blive en del af det gode selskab, der tæller over 8500 medlemmer.

https://www.facebook.com/groups/681093399325286/
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce