Annonce
Haderslev

Kløften Havefestival får en virtuel fætter

Man kan melde sin deltagelse via Flowerhaus Lives' Facebook-væg. Det bliver dog Youtube, publikum skal klikke ind på, hvis det vil ovevære festivalen. Foto: Michael Mogensen
50 frivillige arrangerer endags-festival via Youtube samme dag, som Kløften Havefestival finder sted.

HADERSLEV: Kløften Havefestival får en virtuel fætter lørdag den 27. juni, når hundredvis af mennesker i Haderslev og omegn forventes at fejre Kløften Festival hjemme i haverne.

Den dag kan de og alle andre følge endagsfestivalen "Flowerhaus Live", der bliver sendt via Youtube. Fra en stor plæne på Aarøsund Landevej beliggende med udsigt over fjorden spiller en række unge orkestre og solister fra klokken 12 og frem til midnat.

Vi ser det ser som en specifik scene på samme måde, som Kløften har fire scener. Denne her er for nyetablerede navne.

Jeppe Vinum

Stadig armbånd

- Godt 50 frivillige står bag den virtuelle festival, og heri indgår musikerne, der ikke får betaling for at optræde.

- Vi har indgået et samarbejde med Kløften Havefestival, der får 20 procent af overskuddet, hvis vi får et, fortæller Jeppe Vinum fra bureauet Flowerhaus, der holder til på samme adresse, som festivalen udspiller sig på.

Flowerhaus arrangerer festivalen sammen med foreningen Future Class.

Det var ærgrelse over den aflyste Kløften Festival, der kunne have fejret 40 års jubilæum i 2020, der fik ham på den tanke, at man kan lave en virtuel festival for at nytænke måden at arrangere festivaller på og samtidig støtte musikbranchen, der også er under pres under corona-krisen.

Et klassisk festival-fænomen bliver dog fastholdt: Folk kan printe et festivalarmbånd.

Overskuddet fra et arrangement, som alle kan se kvit og frit, kommer til at bestå i, at folk kan sende donationer. Festivalen har netop fået sponsoreret en række litografier og kunstværker, som udloddes i løbet af dagen.

Jeppe Vinum håber, at især deltagerne rundt om i haverne vil kigge med i løbet af den 27. juni.

- Vi ser det ser som en specifik scene på samme måde, som Kløften har fire scener. Denne her er for nyetablerede navne.

Annonce

Talent fra Sydslesvig

Blandt de optrædende er sangerinden GRETA, der skulle have optrådt på den ligeledes aflyste Roskilde Festival. Hun, der er døbt Gretha Louise Schenck, stammer fra Sydslesvig og blev i 2018 af musikmagasinet Gaffa udråbt til "en soloartist med stort a i og i stormende udvikling."

Videokanalen Youtube er valgt som kanal, fordi den ifølge Jeppe Vinum kan tilbyde den bedste streaming-kvalitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce