Annonce
Rejser

Klage efter Egypten-ferie: Stort erstatningskrav smuldrede

Tegning: Gert Ejton
En kunde krævede hele rejsens pris refunderet efter en dårlig oplevelse på egyptisk hotel, men det kom til at koste dyrt, at hun ikke klagede på stedet og fik det dokumenteret.
Annonce

Det er en virkelig dårlig idé at vente med at klage over en rejse, til man kommer hjem. Eller at tro, at det er nok, at at man henvender sig til hotelpersonalet, hvis der er noget på hotellet, man er utilfreds med.

Det må en kvinde, som rejste til Hurghada i Egypten med sine to børn og en anden voksen, sande. Hun havde sat næsen op efter at få hele rejsens pris på 15.536 kroner plus 20 euro til en opgradering og 24 euro til indkøb af vand refunderet. I stedet måtte hun nøjes med 800 kroner i erstatning, hvilket blandt andet skyldes, at hun ikke gav rejsearrangøren mulighed for at rette op på de forhold, hun var utilfreds med.

Ved ankomsten til hotellet mente kvinden, at det tildelte værelse ikke svarede til det, hun havde bestilt. De fire danskere blev straks flyttet til et andet, som fik følgende ord med på vejen:

”Aldrig har jeg set sådan noget gammelt lort. Vi havde ingen dyner, altanen var for lille til fire personer, en kæmpe aircondition hang over døren ved altanen og dryppede store pytter, hvor vi skulle sidde.”

Dagen efter klagede kvinden over værelset til en guide, som fik arrangeret, at de fire kunne flytte til en suite mod at betale 20 euro (150 kroner).

Annonce

Senge hårde som beton

I sin klage til bureauet skriver kvinden:

”Endnu en gang blev vi placeret i det ældste af det ældste, gardinerne hænger i laser, aircondition er møgbeskidt, sengene er så hårde som beton, der er kun tre stole på altanen, to glas til deling mellem fire personer (selv om vi bad om flere glas og en ekstra stol), der var pletter på alle håndklæder, ingen kaffe eller te, selv om vi spurgte efter det, og selv om vi havde lejet en elkogekedel. Døren til værelset gik i baglås, så vi måtte igen vente to timer på, at nogen kom og brækkede den op med to skruetrækkere.”


Aldrig har jeg set sådan noget gammelt lort. Vi havde ingen dyner, altanen var for lille til fire personer, en kæmpe aircondition hang over døren ved altanen og dryppede store pytter, hvor vi skulle sidde.

Fra klagen


Bureauet svarede med hensyn til det sidste, at ifølge hotellet var det kvindens børn, der fik døren til at gå i baglås, hvilket hun dog tilbageviste.

Ydermere virkede det ene airconditionanlæg ikke, og senere satte det andet ud.

Annonce

Brugt kanyle og blod

Næste dag kom de fire tilbage til suiten og fandt en brugt kanyle og bloddråber ved spejlet. Det gentog sig dagen efter. Der var heller intet toiletpapir, som man dog kunne skaffe ude på gangen, hvor gæsterne også kunne tappe vand. Det smagte ifølge klageren af mug, og hotellet stillede kun en halv liter flaskevand pr. person pr. dag på værelset, konstaterede hun.

Senere på ugen var der ifølge klageren ”oversvømmelse” på værelset - det drypper fra loftet. Efter henvendelse til receptionen blev et hul lappet med tape. Og for anden gang måtte familien vente flere timer på at få ordnet airconditionen.

Annonce

Undskyldning fra hotelchef

Et halvt døgn før hjemrejse bliver den danske kvinde bedt om at mødes med en chef på hotellet. Han undskyldte for de problemer, familien var blevet påført, og tilbød blandt andet opgradering, gratis wi-fi, gratis bådtur m.m., hvis familien ville komme igen.

Kvinden forklarede i klagen til bureauet, at hun er enlig mor og ikke har råd til at rejse igen, og i øvrigt ville hun så ikke vende tilbage til netop Golden Beach Resort - Ex Movie Gate.

Bureauet konstaterer i sit svar, at selv på fire- og femstjernede hoteller i Egypten fungerer tingene ikke altid, som man kunne ønske sig. Og ikke mindst, at efter opgraderingen hørte man ikke mere fra klageren. Arrangøren gør opmærksom på, at man har pligt til at reklamere, straks man opdager en mangel.

Bureauet tilbød 1000 kroner i kompensation, hvilket klageren afviste.

Annonce

Afgørelsen

Sagen gik videre til Pakkerejse-Ankenævnet, over for hvilket bureauet gjorde opmærksom på, at der ikke var noget galt med det først tildelte værelse. Desuden, at guiden, som tjekkede suiten, inden gæsterne flyttede ind, ikke havde set kanyler eller blod, og hotellet benægtede, at det kunne komme fra personalet. Hotellet havde heller ingen informationer om, at airconditionen skulle have været i stykker, eller at der skulle have været ”oversvømmelse”.

Ankenævnet besluttede, at klageren skal have 800 kroner tilbagebetalt på grund af efterladte kanyler og blod på værelset og på grund af vand på gulvet som følge af defekt airconditionanlæg. Nævnet vurderer, at hvis kvinden havde henvendt sig til bureauet angående manglende toiletpapir og og vandflasker, ville bureauet have haft mulighed for at udbedre manglerne.

Ankenævnet gør også opmærksom på, at det er klagerens ansvar at kunne dokumentere, for eksempel i form af kvittering, at man har reklameret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce