Annonce
Læserbrev

Klage over uplejede platantræer

Læserbrev: Undertegnede har på vegne af grundejerforeningen Kirkegade / Sct. Jørgensgade rettet henvendelse til Vej og Park i Sønderborg Kommune, hvor sekretæren for afdelingens leder henviste mig til den ansvarlige for de grønne områder, Kristian Pedersen Nordstrøm, idet sagen drejer sig om to platantræer tilhørende Sønderborg kommune.

De står i skellet mellem grundejerforeningens jord og ud til fortovet på Jernbanegade, således, at når man kommer til byen over den gamle bro, er det første indtryk man får af byen, disse to vildtvoksende træer.

Fra vor forening har vi gentagne gange rettet henvendelse til afdelingen Vej og Park, og er en gang tidligere henvist til ovennævnte K.P. Nordstrøm, hvor vi har bedt kommunen beskære eller fjerne træerne, uden at dette medførte noget.

I dag, den 21. november, rettede jeg telefonisk henvendelse til K.P. Nordstrøm og fremførte vor klage og påtalte, at nu efter kommunen havde afsluttet arbejdet med at beskære/klippe alle byens platantræer, henstod disse to træer stadig i uplejet tilstand.

Hr. Nordstrøm ønskede ikke at foretage sig noget i sagen, og var af den opfattelse, at træerne nærmest var en pryd for byen, hvorfor jeg måtte afslutte vor henvendelse uden noget resultat, men med den opfattelse, at K.P. Nordstrøm ikke tager sit ansvar som ansvarlig for byens grønne områder alvorligt.

Redaktionen har vist dette indlæg til Sønderborg Kommune, der ikke ønsker at kommentere sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Indland

Henriette Zobel er død 

Annonce