Annonce
Varde

Klage til ombudsmanden over fritidscenter: - Nu kan det være nok

Tommy Søndergaard blev så irriteret over, at en god ven fik svømning med gratis, fordi han trænede styrketræning i Imove i fritidscentret. Det tilbud fik Tommy Søndergaard ikke i sit private træningscenter. Nu tager han sagen videre til Folketingets ombudsmand. Arkivfoto: Yvonn Tittel
Tommy Søndergaard har klaget til ombudsmanden over den erhvervsdrivende fond bag Varde Fritidscenter. Han vil have ombudsmanden til at tage stilling til, om fonden er underlagt lov om offentlighed.
Annonce

Varde: Sagen om fonden bag Varde Fritidscenter, som erhvervsdrivende mistænker for at sammenblande kommunale og private penge, tager nu en ny drejning.

Borger i Varde, Tommy Søndergaard, har fredag morgen via en klage bragt sagen for Folketingets Ombudsmand.

- Jeg har sendt så mange spørgsmål til kommunen og til fonden og afventet at få svar. Torsdag fik jeg det sidste svar, uden at de svarede på mine spørgsmål, så nu kan det være nok, siger Tommy Søndergaard.

Fonden

  • Den Erhvervsdrivende Fond bag Varde Fritidscenter har til formål at fremme idræt og kultur i Varde. Overskud skal gå til at udvikle idræt og kultur.
  • Har vundet udbuddet på at drive Varde Fritidscenter, foruden Jacobi Hallen, Lykkesgårdhallen, Alslevhallen og hallen i Billum + en række udendørs idrætsfaciliteter.
  • Udbudsperioden løber frem til 2033 og kan forlænges to gange á fem år.
  • Den Erhvervsdrivende Fond får 5,5 millioner kroner om året i tilskud fra Varde Kommune for at sikre faciliteter til foreninger og offentligt brug til idræt, som kommunen er pligtig til at stille til rådighed ifølge folkeoplysningsloven.
  • Det kommunale tilskud dækker på Varde Fritidscenter cirka 10 procent af driften. 90 procent tjener fonden ved kommercielle aktiviteter, som blandt andet er at sælge adgangskort til svømmehallen i den offentlige åbningstid.
Annonce

Blev tændt af

Tommy Søndergaard er oprindelig årsag til, at hele sagen er kommet op.

- Det hele startede bare med, at jeg mødte en god ven, der var begyndt at træne i Imove, og så siger han, at så kan han svømme gratis. Det tændte mig helt vildt af, at bare fordi han trænede fitness i hallen, så fik han gratis adgang til vores kommunale svømmehal, siger Tommy Søndergaard.

Han har været personalechef ved Varde Kommune og har i 17 år undervist i offentlig forvaltning, så han er fagligt interesseret. Og så har de manglende svar gjort ham stædig.

I sin klage til Folketingets Ombudsmand beder Tommy Søndergaard om at få afgjort, om den erhvervsdrivende fond bag Varde Fritidscenter er underlagt lov om offentlighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce