Annonce
Varde

Klage til ombudsmanden over fritidscenter: - Nu kan det være nok

Tommy Søndergaard blev så irriteret over, at en god ven fik svømning med gratis, fordi han trænede styrketræning i Imove i fritidscentret. Det tilbud fik Tommy Søndergaard ikke i sit private træningscenter. Nu tager han sagen videre til Folketingets ombudsmand. Arkivfoto: Yvonn Tittel
Tommy Søndergaard har klaget til ombudsmanden over den erhvervsdrivende fond bag Varde Fritidscenter. Han vil have ombudsmanden til at tage stilling til, om fonden er underlagt lov om offentlighed.

Varde: Sagen om fonden bag Varde Fritidscenter, som erhvervsdrivende mistænker for at sammenblande kommunale og private penge, tager nu en ny drejning.

Borger i Varde, Tommy Søndergaard, har fredag morgen via en klage bragt sagen for Folketingets Ombudsmand.

- Jeg har sendt så mange spørgsmål til kommunen og til fonden og afventet at få svar. Torsdag fik jeg det sidste svar, uden at de svarede på mine spørgsmål, så nu kan det være nok, siger Tommy Søndergaard.

Annonce

Fonden

  • Den Erhvervsdrivende Fond bag Varde Fritidscenter har til formål at fremme idræt og kultur i Varde. Overskud skal gå til at udvikle idræt og kultur.
  • Har vundet udbuddet på at drive Varde Fritidscenter, foruden Jacobi Hallen, Lykkesgårdhallen, Alslevhallen og hallen i Billum + en række udendørs idrætsfaciliteter.
  • Udbudsperioden løber frem til 2033 og kan forlænges to gange á fem år.
  • Den Erhvervsdrivende Fond får 5,5 millioner kroner om året i tilskud fra Varde Kommune for at sikre faciliteter til foreninger og offentligt brug til idræt, som kommunen er pligtig til at stille til rådighed ifølge folkeoplysningsloven.
  • Det kommunale tilskud dækker på Varde Fritidscenter cirka 10 procent af driften. 90 procent tjener fonden ved kommercielle aktiviteter, som blandt andet er at sælge adgangskort til svømmehallen i den offentlige åbningstid.

Blev tændt af

Tommy Søndergaard er oprindelig årsag til, at hele sagen er kommet op.

- Det hele startede bare med, at jeg mødte en god ven, der var begyndt at træne i Imove, og så siger han, at så kan han svømme gratis. Det tændte mig helt vildt af, at bare fordi han trænede fitness i hallen, så fik han gratis adgang til vores kommunale svømmehal, siger Tommy Søndergaard.

Han har været personalechef ved Varde Kommune og har i 17 år undervist i offentlig forvaltning, så han er fagligt interesseret. Og så har de manglende svar gjort ham stædig.

I sin klage til Folketingets Ombudsmand beder Tommy Søndergaard om at få afgjort, om den erhvervsdrivende fond bag Varde Fritidscenter er underlagt lov om offentlighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Se billeder og video fra luften: Kolonihaver totalt oversvømmet

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Se læsernes vilde billeder af oversvømmelserne: Her plejer folk at gå og cykle

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Annonce