Annonce
Esbjerg

Klageplaget forvaltning henter juridisk ekspert: - Det er længe gået i den forkerte retning

På rådhuset i Esbjerg Kommune har man i alt for længe accepteret fejl i forvaltningen, og derfor vil man i nærmeste fremtid hyre en juridisk konsulent. Arkivfoto: Jacob Schultz
Esbjerg Kommunes Børn og Kultur-forvaltning skal ansætte juridisk konsulent. Forvaltningen har været plaget af mange klager, og derfor er politisk jubel over, at man gør en ekstra indsats for at sikre borgernes retssikkerhed.

ESBJERG: Retssikkerheden for borgere i Esbjerg Kommune skal styrkes, og netop derfor har Børn og Kultur-forvaltningen besluttet at ansætte en juridisk konsulent.

Siden familieområdet for år tilbage flyttede over på social- og arbejdsmarkedsområdet, har der ikke været juridisk assistance at hente ved for eksempel klagesager, og det har i løbet af årene udviklet sig til et problem.

Hos Børn og Kultur-forvaltningen erkender man, at der i løbet af årene er blevet begået for mange fejl, der muligvis kunne være undgået.

Annonce

- Vi har stået med en række sager, hvor både forvaltning, skoler og institutioner har haft vanskeligheder med at overholde lovgivningen indenfor centrale forvaltningslove, og det kan jeg som direktør naturligvis ikke leve med. Vi har haft brug for de her kompetencer i noget tid, siger direktør for Børn og Familie, Jørn Henriksen, der fortæller, at den juridiske konsulent skal forbedre forvaltningens håndtering af klagesager og journalisering af sagsakter i disse.

En erkendelse

I Børn og Familieudvalget er der stor tilfredshed med beslutningen om at hyre nye juridiske kompetencer ind.

Diana Mose Olsen (SF), der er formand for udvalget, mener, at det er helt rigtigt set, at der er behov for at hente ekspertise ind udefra, og hun tror, at det kan betyde færre fejl i fremtiden.

- Der bliver et større og større behov for juridiske ressourcer, fordi der kommer flere og flere regler, ligesom kompleksiteten stiger. Derfor er det særdeles positivt, at man hyrer en juridisk konsulent. Det er en god ide, og det kan også medvirke til, at der i højere grad kommer et kritisk blik på tingene internt, siger hun.

Også Anne Marie Geisler Andersen (R) er enig i beslutningen, og fortæller, at hun netop derfor har presset på for at få flere juridiske kompetencer ind i forvaltningen.

- Jeg har som medlem af Børn og Familieudvalget fået mange henvendelser og sager, der gør det tydeligt, at der har manglet en del i vores sagsbehandling. Sagen om en privat børnepasser fra Tjæreborg er blot den seneste i rækken, og det har generelt medvirket til at forringe borgernes retssikkerhed. Derfor er jeg glad for beslutningen, siger hun og kalder det en sund erkendelse af, at det er gået den forkerte vej for længe.

- Det er meget centralt, at borgere har adgang til oplysninger om dem selv, så de har mulighed for at forholde sig til deres sag. Det skal vi hele tiden arbejde på at blive bedre til, siger Anne Marie Geisler Andersen.

Stillingen vil snarest blive slået op, lyder det fra forvaltningen.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Esbjerg For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ribe-Bramming

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Varde

Nu er firmaet bag Danmarks bedste burger flyttet ud af kommunen: Slut med naboklager over lugten af stegte løg

Kolding

Maya på 13 år har samlet ind til Knæk Cancer i fem år: Stopper ikke før der er fundet en kur

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Sydjylland For abonnenter

Stævning afslører: Enerådig bankdirektør bevilligede ulovlige lån til egne sønner og bestyrelsesmedlem

Sydjylland

Smitteproblemer bliver mindre i fem kommuner, men trænger sig på i en anden: Syd- og sønderjysk kommune har nu tre-cifret smittetryk

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Se videoen med kite-surfing på oversvømmelserne: Flere har taget en hurtig tur på regnmasserne

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-producent af malkeudstyr er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Esbjerg For abonnenter

Passer kvæg fra hesteryg i fantastisk natur: Marie nyder landbrugslivet i Canadas bjerge

Tønder

Vilde fugle i Vadehavet er blevet smittet med fugleinfluenza

Annonce