Annonce
Læserbrev

Klagesang uden ende

Læserbrev: Det kan gå hen og blive en ”sang” uden ende, måske bliver det et helt ”kor”? Men jeg tror, at vi skal ”synge” meget højt, for at blive hørt, da det er lettere at vende det døve øre og det blinde øje til.

Og stirre sig blind på Havnefronten, Strandpromenaden og de dyre (var det ikke Kinesiske) fliser på gågaden. Og hvilken kedelig (og sikkert dyr) afslutning på gaden. Hvor er den lille oase med træer og grønt blevet af?

Og for mig er en strandpromenade lig med vand, sand og sten, bølgeskvulp, mågeskrig og udsigten til det gamle slot! – Og ikke malplacerede, fine, dyre fliser, de skyller væk ved første højvande. Det er jo ikke Rivieraen? – Men små oaser i udkanten (af udkants Danmark) er ikke så attraktive at smide penge i, at der er penge til for eksempel græsslåning! – Man kunne let få den mistanke, at nogen ikke er deres opgave voksen, dårlig planlægning? Halve løsninger.

Vore misligholdte landeveje. De små landsbyer hvor man har ”ofret” penge på ny vejbelægning, er det en fornøjelse at køre igennem, man overser helt de dårlige og nedrivningsfærdige bygninger i farten.

Nå, men håbet er jo stadigvæk lysegrønt.

God sommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce