Annonce
Tønder

Klamme kryb eller delikate muligheder

Lasse Hinrichsen og Jane Lind Sam står bag firmaet Enorm. De oplever stor succes med deres insektsnacks. Onsdag aften gæster Bylderup-drengen Lasse Hinrichsen Laden i Sæd for at fortælle om visionerne med at få fluer, orme og andet kryb i danske munde. Foto: Kim Haugaard/Århus Stiftstidende

Manden bag virksomheden "Enorm", Lasse Hinrichsen, har stor succes med at introducere melorme og andre insekter til danske ganer. Kronprins Frederik har smagt på varerne. På onsdag lægger iværksætteren fra Bylderup vejen forbi Laden i Sæd.

SÆD: For de fleste er melorme, fluer og andre insekter kun klamme kryb. For Lasse Hinrichsen, der er født og opvokset i Bylderup, er orme og deslige fremtidens kost der indebærer utallige delikate muligheder.

- Når man rister melorme smager de lidt af flæskesvær, siger Lasse Hinrichsen, der sammen med Jane Lind Sam står bag firmaet Enorm. Den oplever de unge entreprenører netop nu enorm succes med. Dansk Supermarked har taget insekterne ind i deres sortiment, og de to iværksættere har fået 230.000 kroner i støtte fra Innovationsfonden til at udvikle deres produktion yderligere.

Annonce

Når man rister melorme smager de lidt af flæskesvær.

Lasse Hinrichsen, iværksætter og stifter af "Enorm", oprindelig fra Bylderup

Nemt og lækkert

- Det skal være nemt og lækkert at få en bid af fremtiden og dele den gode historie med vennerne" hedder det blandt andet i afsnittet om visioner for firmaet Enorm.

- Insekter er fremtidens proteinkilde. De skal være en del af vore fødevarer, fordi de er miljø- og klimavenlige, de er sunde og smager godt, siger Lasse Hinrichsen, der kommende onsdag, den 31. oktober, er gæster forsamlingshuset Laden i Sæd. Her vil han ikke kun fortælle om virksomhedens koncept og visioner, men byder også på smagsprøver. De kan - om nødvendigt - skylles ned med noget kaffe og kage, der for en samlet pris på 100 kroner også indgår i aftenens traktement.

Royal bevågenhed

Der er ikke er noget at frygte ved at sætte tænderne i orme, fluer eller fårekyllinger, kan blandt andet kronprins Frederik tale med om. Da han i maj sammen med hustruen besøgte Enorms stand under et fødselsdagsarrangement i Århus nappede han uden tøven en ristet melorm med chili.

- Mary skulle lige se, hvordan Frederik reagerede, inden hun også turde prøve. Men ned røg den, fortalte Lasse Hinrichsen efterfølgende til Århus Stiftstidende.

Her gav han også udtryk for at være imponeret af kronprinsens gåpåmod.

- Frederik smagte også på dem med sour cream, og han spurgte selv, om han ikke måtte prøve en bid af vores frugt- og nøddebar med insektmel. Det måtte han selvfølgelig, sagde Lasse Hinrichsen til avisen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce