Annonce
Esbjerg

Klapbro og corona-organisering har gjort en forskel: Klaus blev valgt til byrådet for første gang

Igennem de seneste års tid er folk i Ribe kommet til at kende Klaus Sandfeld som Ribes organisator for indsatsen mod corona. Det, mener han selv, har været med til at få ham valgt i byrådet. Privatfoto
Med en rimelig sikker margin sikrede Venstre-politikeren Klaus Sandfeld fra Ribe sig tirsdag aften sit første valg til byrådet i Esbjerg, selv om han først var sikker i sin sag tidligt onsdag morgen.

Ribe: Venstre-politikeren Klaus Sandfeld fra Ribe brugte første del af sin tirsdag med valgkampagne på Ribe Katedralskole, hvorefter resten af dagen blev tilbragt som valgtilforordnet i Ribe Hallen.

Efter midnat kørte han sammen med Anders Rohr Jørgensen til rådhuset i Esbjerg for at følge valgkampens sidste timer, og her fandt han også ud af, at 415 borgere havde stemt på ham. Det viste tallene inden sidste fintælling, og det er han meget glad og taknemmelig for.

- Det var flere end ved sidste valg, så det kan jeg ikke klage over, og i det hele taget har politikere fra den sydlige del af kommunen haft et godt valg, siger Klaus Sandfeld, der først omkring kl. 3 onsdag morgen var helt sikker på, at han var valgt ind i Esbjerg Byråd.

Annonce

- Før jeg fik en seddel i hånden med det endelige resultat, var jeg ikke sikker på noget, og nu sidder jeg lige herhjemme prøver at få det hele til at synke ind, siger han, da JydskeVestkysten fanger ham på telefonen onsdag morgen.

Oplevelsen skal fordøjes

- Det er en rigtig god følelse at blive valgt ind, men nu skal hele oplevelsen lige fordøjes. Nu har jeg næsten været i gang med valg i et år, først med kampagnen som Venstres nye folketingskandidat i Esbjerg Omegnskreds, og så med kommunalvalg siden august, siger Klaus Sandfeld og forklarer, at han selv føler det som om, han har været aktiv siden kommunalvalget siden 2017.

- Jeg har gjort meget ud af også at være aktiv mellem kommunalvalgene. Det, tror jeg, har været vigtigt, og så tror jeg også, at synligheden omkring organiseringen af corona-indsatsen i Ribe har været vigtig, siger han og uddyber, at de seneste tre-fire ugers valgkamp har været ekstremt hårde.

Klaus Sandfeld er i Ribe også kendt som corona-kaptajnen for sin indsats i forhold til koordinering af lyntest og pcr-test ved både Ribe Fritidscenter og Seminariehuset, ligesom han igennem de seneste år også har gjort sig bemærket med skarpe holdninger i sagen om den meget omtalte klapbro over Ribe Å.

- Jeg tror, coronadelen har været det vigtigste, og nu glæder jeg mig bare til jeg skal til mit første møde med det nye byråd onsdag eftermiddag, siger Klaus Sandfeld, der især synes det kunne være interessant at blive en del udvalgene for Teknik & Bygge, Kultur & Fritid eller Plan & Miljø.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Legendarisk værtshus satte bårebuket for populær spareklub: Hvorfor kvæler banken så godt et tiltag?

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Jan-Erik gik selvstændig: - Da jeg fyldte 51 meldte en bunke spørgsmål sig, hvad ville jeg egentlig med livet?

Aabenraa For abonnenter

Efter tre brud på ryggen: Kommune efterlader Kathrine uden indtægt

Sønderborg

Åbner kæmpe møbel- og havemøbelcenter

Team Esbjerg

Se alle de herlige jubelbilleder: Team Esbjerg sidder tungt på førstepladsen i Champions League efter flot sejr i egen hule

Morten Messerschmidt er ny formand for Dansk Folkeparti

Esbjerg For abonnenter

Bevaringsværdigt hus kan blive dit for 250.000 kroner: Se video fra hus, der har stået tomt i næsten 20 år

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Esbjerg

Socialdemokratiet hugger bremsen i og kræver byrådet på banen: Vil bremse hotel- og boligbyggeri i indre by

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Team Esbjerg

Derfor vandt Team Esbjerg søndagens topbrag i Champions League: Se videoanalysen lige her

Kolding For abonnenter

Maria er hjemmehjælps-præst og taler med de ældre om dødsangst, sorg, savn og ensomhed

Navne

Jens og Anna er de mest populære navne her: Er dit navn også på top50-listen?

Annonce