Annonce
Sydjylland

Klar med solopgang og morgenbrød: Tyske turister stod i kø efter sommerhusnøglen midt om natten

Mario Decrouppé, hans snart 12-årige søn og vennen Gianluca Ferrara havde kørt hele natten fra Leverkusen for at kunne komme i sommerhus, så hurtigt, som muligt.  Foto: Anne-Mette Skaanning
Godt to timer efter, at grænsen genåbnede, hentede de første tyske turister deres sommerhusnøgle hos Danwest i Aargab. De morgenfriske gæster blev budt velkommen med rød løber, morgenbrød og solopgang.
Annonce

Aargab: Lykken er at holde ferie ved Vestkysten.

Det er snart 12-årige Louis fra Leverkusen ikke i tvivl om. Derfor holdt han sammen med sin far Mario Decrouppé og vennen Gianluca Ferrara klar ved den dansk-tyske grænse søndag aften klokken 23 for hurtigst muligt at nå frem til deres lejede sommerhus ved Hvide Sande.

- Vi var nummer 20 i køen ved grænsen. Vi kom til at vente en time, inden den åbnede. Men derefter gik det bare afsted. Vi får jo desværre kun fem dages ferie her - og vi skal have så meget ud af den som muligt, lyder det fra trioen fra Leverkusen.

- Det er min fødselsdag i morgen. Den kommer jeg til at fejre her ved Vesterhavet. Det glæder sig mig til, smiler Louis, der besøger Danmark for tredje gang.

De tyske turister fra Leverkusen er langt fra de første, der henter sommerhusnøglen, da de når frem til kontoret klokken 02.30.

Annonce

Morgenbrød til alle

Kort efter klokken 02.00 stod de første klar ved indgangen. Det samme gjorde direktør Karsten Fyhn og Charlotte Christensen, der er ansvarlig for marketing. De havde i dagens anledning rullet den røde løber ud og lavet en aftale med bageren om friske leverancer af franskbrød og kanelkage til de morgenfriske turister.

Karsten Fyhns vækkeur ringede klokken 01.00. En time senere satte han flaget op og rullede den røde løber ud for de tyske turister. Foto: Anne-Mette Skaanning

- Das ist 'hüggelig', bemærker en kvindelig tysk turist, da hun træder ind på kontoret, hvor duften af morgenbrød har bredt sig.

Turisterne er trods en lang nat i bil glade for, at de omsider kan holde den ferie ved Vestkysten, som de har drømt om.

Det var ældre stamkunde, der gav Karsten Fyhn idéen om at slå dørene op for nøgleudlevering midt om natten.

- Hun har lavet sin ferie om flere gange, og spurge om det kunne lade sig gøre at hente nøglen så hurtigt som muligt. Og da flere begyndte at ringe med samme spørgsmål, besluttede vi, at vi ville tage godt imod de tuister, vi har savnet i tre måneder, fortæller Karsten Fyhn.

Hans vækkeur ringede klokken 01.00. Og trods den meget tidlige vækning, havde han ingen problemer med at forlade sengen midt om natten.

Charlotte Christensen må ringe efter mere brød og bagermester Martin Thygesen leverer friske forsyninger efter ti minutter. Foto: Anne-Mette Skaanning

- Vi har virkelig set frem til den her dag. Det var en kæmpe forløsning, da vi endelig fik meldt en dato ud for grænseåbningen. Det har været en meget hård tid i den periode, hvor vi reelt ikke vidste om højsæsonen var smadret, siger han.

Annonce

Smil og mundbind

De tyske turister bliver ved med at vælte ind på kontoret - de spritter hænderne af og holder pænt afstand i køen. De, som ikke bære mundbind, smiler bredt over udsigten til at holde den planlagte ferie.

- Næ, er det til os. Sikke en udsigt, bemærker en ferietilfreds tysk herre og kigger ud over fjorden, hvor solopgangen så småt er ved at farve himlen rød.

- Vi kunne se det allerede i Nymindegab. Det kan kun blive en god ferie, konstaterer ham.

Charlotte Christensen må ringe til bageren. Der er brug for flere franskbrød og kanelkager. Bagermester Martin Thygesen lover at levere ti minutter senere.

I alt 300 sommerhusgæster har booket ferie i et af bureauets huse i denne uge. En tredjedel af dem er på morgenholdet, mens resten dukker op i løbet af dagen.

- Schönes Urlaub, lyder hilsnen igen og igen.

Annonce

Højsæsonen er reddet

En god sæson venter forude for sommerhusudlejeren, der i mange uger frygtede, at det hele ville gå i vasken.

Danwest bød feriegæsterne velkommen tilbage med rød løber og solopgang. Foto: Anne-Mette Skaanning

- Vi har nogle ledige huse i uge 27, som vi skal have lejet ud, men ellers er der udsolgt helt frem til september. Det havde vi slet ikke turdet håbe på først i maj. Hvor det hele så håbløst ud. Selv om smittetrykket også var lavt i Tyskland, så så det ikke ud, som om statsministeren var klar til at genåbne grænsen. Det skete heldigvis, og det er vi utrolig glade for, siger Karsten Fyhn mellem to ekspeditioner.

- I kender vejen til huset, spørger han en af de morgenfriske.

- Ja, vi har været her mange gange før, lyder svaret.

Annonce

En uforglemmelig ferie

Mens sommerhusudlejeren kan glæde sig over, at tyskerne ikke er bange for at holde ferie i Danmark, så kvitterer vejrguderne med en fantastisk uge med sol og sommer.

Håndsprit og køkultur ved nøgleudleveringen. Nogle af de tyske turister bar også mundbind. Foto: Anne-Mette Skaanning

- De får deres livs bedste ferie. Det bliver helt sikkert en uge, de ikke kommer til at glemme. Flere har ombooket flere gange. Nu bliver ferien til noget. Det er vi alle sammen meget glade for - og så er det en ekstra bonus at vejret bliver fantastisk, siger Karsten Fyhn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce